Energie

Energie 12 procent duurder dan in 2011

Aanbevolen partners

Recticel
Antargaz
Logo Remeha - Verwarming
Bulex logo
Logo Bosch

We hebben het afgelopen kwartaal maar liefst 12,2% meer betaald voor alle soorten energie dan in dezelfde periode vorig jaar.


De hoge prijzen van gas (+16%) en elektriciteit (+9,7%) zijn volgens het Prijzenobservatorium, de federale prijzenwaakhond, te wijten aan de koppeling aan onder meer de aardolieprijs (+17,7% voor huisbrandolie). Het Prijzenobservatorium wijst voor de hoge elektriciteitsprijs ook naar de netwerkbeheerders.


Zwarte piet

Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) zegt nu dat de Vlaamse regering verantwoordelijk is voor een groot deel van de hoge Vlaamse facturen. “In Vlaanderen zijn de prijzen voor de distributie tussen 2009 en 2011 veel sterker gestegen dan in Wallonië”, zegt de woordvoerster van Wathelet.

Freya Vandenbossche vindt niet dat politici nu elkaar de zwarte piet moeten toeschuiven. “Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, zegt haar woordvoerder. Vlaanderen wordt in 2014 bevoegd voor energie. “Maar als Wathelet die bevoegdheid sneller wil overdragen, mag dat van mij”, aldus Van den Bossche.


Bron: De Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in