E-peil 70 vanaf 2012

Woningen die na 1 januari 2010 vergund worden, moeten een E80-peil halen i.p.v. E100. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag (24 oktober) beslist op voorstel van Minister Crevits van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur. Het gaat wel om een principiële beslissing, die langs de SERV en de Mina-Raad moet passeren vóór ze definitief kan worden.


De Vlaamse Confederatie Bouw is verheugd over de regeringsbeslissing en steunt ze. De bouwsector heeft nu al bewezen dat hij woningen kan bouwen die beter doen dan E100. Onderzoek toont aan dat woningen waarvoor de stedenbouwkundige vergunning in 2007 aangevraagd is, gemiddeld een E85-peil scoren.

Marc Dillen, directeur-generaal van de VCB: "De ervaring wijst uit dat de meerprijs voor dergelijke woningen binnen de perken blijft. Doordat energiezuinige woningen minder verbruiken, is de hogere begininvestering bovendien na enkele jaren al terugverdiend."

De goede energieprestaties van nieuwe woningen zijn in belangrijke mate toe te schrijven aan de Vlaamse aannemers, die de afgelopen jaren op het vlak van energiezuinig bouwen een snelle en ingrijpende evolutie doorgemaakt hebben. Volgens de VCB zal ook het halen van de strengere E80-eis geen enkel probleem zijn voor de bouw.

Marc Dillen: "De realiteit bewijst dat aannemers een belangrijk aandeel hebben in de evolutie naar een duurzamere samenleving die minder energie verbruikt."

Bron: Vlaamse Confederatie Bouw

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in