Xella zet in op snel bouwen

Xella presenteert tijdens Batibouw de snelste prefab bouwsystemen: het YTONG CascoSysteem, HEBEL Construct voor modulair bouwen, het SILKA bouwsysteem en het YTONG Jumbo bouwsysteem. Deze bouwmethodes maken het mogelijk om op heel korte tijd een afgewerkte ruwbouw te plaatsen.
  • Ytong CascoSysteem

Dit uitgekiende prefab bouwsysteem laat toe op enkele dagen een robuuste casco te bouwen. Voor het systeem worden Ytong panelen, dakplaten en vloerplaten gebruikt. De eigenschappen van cellenbeton verzekeren een optimale thermische en akoestische isolatie van vloer tot dak. Bovendien zijn koudebruggen uitgesloten. De elementen van het casco worden vooraf berekend en in de fabriek op maat gemaakt. Op de werf moeten ze alleen nog gemonteerd worden. Een belangrijk voordeel hiervan zijn de lagere bouwplaatskosten.

  • Hebel Construct

In dit snelbouwsysteem bevestigt men gewapende cellenbetonpanelen zonder structuur tegen elkaar. Door het gebruik van de dragende Hebel wandplaten in combinatie met de vloer- en dakplaten is bouwen zonder stalen of betonnen draagstructuur mogelijk. De Hebel-platen worden eenvoudig op de gestorte vloer gestapeld en verlijmd. Het geheel heeft voldoende draagkracht en stabiliteit. Het bouwen zonder draagstructuur vergroot ook de flexibiliteit van het gebouw. Neem daarbij de uitzonderlijke brandwerende, thermisch isolerende en akoestische eigenschappen, en je bent verzekerd van een groot comfort.

  • Silka bouwsysteem

De Silka elementen in combinatie met Ytong verdiepingshoge panelen voor binnenmuren zijn een geslaagd duo voor het optrekken van appartementsgebouwen. De wanden worden per project op maat uitgetekend, geproduceerd en just-in-time op de werf geleverd. De grote draagkracht, de thermische en akoestische performantie maken van Silka kalkzandsteen het meest geschikte materiaal voor appartementsbouw. De Silka elementen kunnen al binnen 6 weken na het aanleveren van de plannen op de werf geleverd worden. Kortom, een snelle bouwstart verzekerd.

  • Ytong Jumbo bouwsysteem

De Jumbo-blokken zijn 5 keer groter dan de traditionele cellenbeton blokken. Daardoor lenen ze zicht uitstekend voor de bouw van brandwanden. De muren worden met behulp van een plaatsingskraantje met klem opgebouwd. Per dag kan met dit bouwsysteem ten minste 60 m² geplaatst worden.
 

Stand 5-307 of Xella.be