Win een gratis gevel bij Vandersanden Group

Interesse in een gratis gevel? Loop dan op Batibouw 2013 eens langs op de stand van de Vandersanden Group. De baksteenfabrikant stelt niet alleen een nieuw gamma kleiklinkers voor, hij geeft ook elke bouwer of verbouwer de kans om een gratis gevel te winnen.
 • Billund wasserstrichBillund wasserstrich.
  © Vandersanden steenfabrieken
 • Kolding wasserstrichKolding wasserstrich.
  © Vandersanden steenfabrieken
 • Herning wasserstrichHerning wasserstrich.
  © Vandersanden steenfabrieken

Nieuw gamma kleiklinkers

Vandersanden Group introduceert voor het eerst haar gamma kleiklinkers op de Belgische markt. Dit onder de merknaam HUWA. Er is keuze uit meer dan 30 kleuren die verkrijgbaar zijn in diverse formaten en uitvoeringen. Ze zijn beschikbaar in:
 • Waalformaat, dikformaat, keiformaat en langformaat.
 • Bezand of onbezand
 • Getrommeld of ongetrommeld
Dankzij dit grote aanbod aan mogelijkheden heeft de tuinarchitect een onbeperkte ontwerpvrijheid. 

Lange levensduur

De HUWA kleiklinkers distantiëren zich van de concurrentie door hun afstandhouders. Dankzij deze eigen productontwikkeling, waarop octrooi is verleend, kunnen de klinkers op een vlotte manier worden gevlijd. De afstandhouders zorgen ervoor dat de stenen (ondanks dat ze ‘koud’ tegen elkaar staan) tóch ± 3 mm vrij blijven van elkaar, waardoor ze minder beschadigen. Als de kleiklinkers eenmaal verwerkt zijn, blijft afsplinteren tot een minimum beperkt, waardoor de esthetische levensduur aanzienlijk wordt verlengd. De afstandhouders zorgen bovendien voor een regelmatig patroon van fijne voegen. Dit vergemakkelijkt de afvoer van hemelwater naar de ondergrond. 

Bijzonde kleureffecten 

De 5 nieuwe Wasserstrichs vormen een volwaardig nieuw gamma:
 • Aalborg
 • Viborg
 • Billund
 • Kolding
 • Herning
Wasserstrich is een aparte vormtechniek waarbij de stenen hun structuur krijgen met behulp van water. Het effect van deze techniek is dat de steen relatief glad is en niet veel nerven heeft.

Voor de nieuwe Wasserstrichkleuren voegde Vandersanden Group een extra techniek toe: engoberen. Engobes zijn vloeibare kleurstoffen die grotendeels uit kleimineralen bestaan. Het engoberen maakt speciale kleureffecten mogelijk. Naargelang de lichtinval ontstaat zelfs een subtiele glans. Dit geeft de bakstenen gevel een extra cachet.
Straatstenen pavés 2
© Vandersanden steenfabrieken

Win een gevel

Ook dit jaar geeft Vandersanden Group een gevel cadeau op Batibouw. Hiervoor moet de bouwer of verbouwer het volume (in cm³) raden van de gevelsteen die op de stand getoond wordt. De deelnemer, die uiteindelijk het dichtst bij het exacte volume zit, krijgt zijn gevelstenen gratis.

Inschrijven kan op de stand van Vandersanden of via www.winuwgevel.be. De actie loopt vanaf 21 februari t.e.m. 10 maart en geldt op alle gevelstenen (incl. ZERO). De winnaar zal bekend zijn op vrijdag 29 maart.

Meer info: Vandersanden Steenfabrieken