Vaillant combineert warmtepomp met condensatieketel

Energiebewuste consumenten op zoek naar een zuinig en milieuvriendlijk verwarmingssysteem moeten bij Vaillant zijn. Je kunt er de geoTHERM hybride 3 kW ontdekken: een warmtepomp uit het geoTHERM-gamma gekoppeld aan een condensatiegaswandketel, dit via een intelligente regeling.
De geluidsarme warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning, tot 3 kW. De condensatiewandketel staat in voor de productie van sanitair warm water én kun je – wanneer nodig – inschakelen voor het bijverwarmen van de woning op piekmomenten. Bij het inschakelen van de warmtepomp en/of condensatiewandketel neemt de intelligente regeling de warmtebehoefte van de woning in overweging.

Voordeligste warmtebron

Verder houdt het systeem continu rekening met de gas- en elektriciteitsprijzen. Hierdoor kiest de regeling autonoom voor de voordeligste warmtebron met het hoogste rendement. Je kunt zo tot 25% op je energieverbruik besparen en een vermindering van 35% op CO2-uitstoot realiseren. Het geoTHERM hybride-systeem van 3 kW is compact, vraagt slechts lage installatiekosten en werkt optimaal voor verwarming op lage temperatuur, zowel in nieuwbouw als renovatie.

Meer info: Vaillant