Spuitbus met PU-schuim nog gemakkelijker in gebruik

Zowel de vakman als de handige doe-het-zelver zijn vertrouwd met PU schuim: Gaten vullen en isoleren gebeuren in een handomdraai. Soudal zocht 2 jaar naar een oplossing om het werken met een bus PU-schuim nog gemakkelijker te maken en lanceert nu de Genius Gun.
Makkelijk hanteerbare spuitbus met PU-schuim
Makkelijk hanteerbare spuitbus om gaten op te vullen.
© Soudal

Ergonomische handgreep

Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruiksklaar maken van de schuimbus (de adapter met slangetje op de bus schroeven) nog voor verbetering vatbaar bleek. Soudal ontwikkelde daarom een nieuwe, perfect in de hand liggende adapter. Deze ergonomische handgreep zit al op de bus gemonteerd zodat je enkel nog hoeft te schudden en het slangetje rechtop moet zetten. Dan is de bus klaar voor gebruik.

Een bijkomend voordeel van deze nieuwe adapter is dat je de bus met slechts 1 hand kunt bedienen. Net zoals bij een professioneel pistool of “gun” zorgt dit voor een perfecte controle en dosering. Gaten vullen of isoleren wordt dus nog handiger.
Makkelijk hanteerbare spuitbus met PU-schuim
Als je de spuitbus goed afsluit, kun je de Genius Gun later opnieuw gebruiken.
© Soudal

Herbruikbare spuitbus

Ook na gebruik biedt de Genius Gun voordelen. Bovenaan in de handgreep zit een slotje  ingebouwd dat je kunt gebruiken om het slangetje af te sluiten na het opschuimen. Als je het werk wilt hervatten, volstaat het om dit slotje weer te verwijderen. Je kunt dan onmiddellijk doorwerken zonder extra afval te creëren. Ook bij een grotere intervaltijd, zelfs tot 6 weken later, kun je met de Genius Gun gewoon verder werken. Bij een klassiek adapterschuim is de kans  bijzonder groot dat een bus niet meer bruikbaar is omdat ook het ventiel vast zit.  
 
Meer info: Soudal