Snel bouwen met bouwblok met tand- en groefverbinding

De nieuwe snelbouwsteen met tand- en groefverbinding van Coeck biedt heel wat voordelen: omdat je mortel aanbrengt in de lintvoegen bespaar je op het mortelverbruik, de stenen hebben zo een kortere droogtijd en er kruipt minder vocht in het metselwerk. Dankzij de omgekeerde stapeling kun je sneller werken. Omdat de blokken naadloos in elkaar passen, zijn vlakke wanden geen probleem.
Betonnen snelbouwsteen met tand- en groefverbinding
De tand- en groefverbinding op deze snelbouwsteen versnelt het bouwen aanzienlijk.
© Coeck
De nieuwe snelbouwstenen van Coeck zijn voorzien van verticale uitsparingen waardoor het aanbrengen van voegsel in de stootvoeg mogelijk is. De blokken hebben ook duimgaten om het plaatsen te vergemakkelijken en zo het metselwerk vlot uit te voeren.

Blok is omgekeerd gestapeld

Uniek aan deze bouwblokken is de manier waarop ze gestapeld op de werf aankomen: Na productie stapelt Coeck de blokken omgekeerd op de paletten. Hiervoor is zelfs een patent aangevraagd. Als metselaar of handlanger hoef je de stenen dus zelf niet meer om te draaien. De twee aangebrachte duimgaten maken het opnemen en het plaatsen van de blokken erg efficiƫnt en vermindert het aantal handelingen van de steen op de werf aanzienlijk.
 
Meer info: Coeck