Nieuw op batibouw 2013: Interieur

Habitos.be verzamelde de nieuwe producten van Batibouw 2013. In dit overzicht alle producten uit het segment interieur.
Adrina Trio
Adrina Trio.
© Van Marcke

Badkamer

BWT - Clean Box

Heb je een hekel aan het telkens opnieuw kuisen van je douche na gebruik? Dan loop je best een langs Best Water Technology (BWT). Daar kun je Quick & Clean ontdekken. Het toestel maakt jouw douche volledige schoon met één simpele actie.

Lees meer: Maak de douche schoon met één druk op de knop


Zehnder - Roda designradiatoren

Paneelradiatoren en handdoekdrogers springen meteen in het oog in een ruimte. Je hebt dan ook graag mooie radiatoren. Zehnder besteedt extra aandacht aan het design van radiatoren en handdoekdrogers. Vooral de Roda designradiatoren met platte buizen en de collectie Subway springen in het oog.

Lees meer: Handdoekdrogers en paneelradiatoren in mooi design

Van Marcke - Adrina Trio

Het unieke aan het Van Marcke Adrina Trio douchesysteem is dat het beschikt over 3 verschillende functies en dit zonder de nood aan een extra stopkraan.

Lees meer: Adrina Trio, drie keer net iets anders
Livyn
De Livyn van Quick-Step.
© Quick-Step

Vloeren

Quick-Step - Livyn

Quick-Step pakt uit met een meesterlijke vloerlijn, de Livyn. Dit is een stevige, praktische gelaagde vloer met een bedrukt oppervlak in diverse kleuren. Dankzij een synthetische kern van hoge kwaliteit is Livyn waterdicht en geluiddempend. Livyn vloeren voelen bovendien heel warm en zacht aan en zijn zo dun dat ze gemakkelijk op bestaande, egale vloerbedekkingen kunnen worden geplaatst.

Lees meer
: Livyn, een vloer van de bovenste plank
Trap
Verzin een naam voor deze trap.
© AVC

Trappen

ThyssenKrupp Encasa - StairWalker

Bij ThyssenKrupp Encasa is de belangrijkste blikvanger tijdens BATIBOUW 2013 zonder meer de StairWalker. Deze nieuwe technologie biedt mensen die moeilijk te been zijn een veilige manier om trappen te lopen. De geavanceerde lift ondersteunt hen in de rug en onder de armen. Daardoor kunnen ze veilig een trap op- en aflopen en blijven ze in beweging.

Lees meer: StairWalker vergemakkelijkt het trappen lopen

AVC - Trap nog zonder naam

Naar aanleiding van Batibouw 2013 pakt AVC uit met twee nieuwe trappen. De ene trap heeft een ronde vintage look terwijl de andere uit driehoeken is opgebouwd. We zien er als het ware een zaagblad in. De treden van allebei de trappen bestaan uit aluminium en solid surface, een massief, niet-poreus en in de massa gekleurd plaatmateriaal. Nog 1 ding, de trappen hebben nog geen naam. Deze mag jij verzinnen.

Lees meer: Help de trappen van AVC aan een naam
ES50 350lm
De ledlamp ES50 350lm van Sylvania.
© Sylvania

Verlichting

Sylvania - Hi-Spot RefLED ES50

Sylvania lanceert diverse nieuwe ledlampen – zowel dimbaar als niet-dimbaar in dezelfde behuizing. De Hi-Spot RefLED ES50 350lm is hiermee de eerste ledlamp waarbij de dimbare en niet-dimbare versie er hetzelfde uitzien.

Lees meer
: Revolutie in ledverlichting dankzij de Hi-Spot RefLED ES50
Blanco Hot
De Blanco Hot van Blanco.
© Blanco
Sinos
De Sinos van Franke.
© Franke
Glazz Interiors
Gehard glas van Glazz Interiors.
© Glazz Interiors
Cooling Center
Het Cooling Center van Atag.
© Atag

Keuken

Blanco - Blanco Hot

Kokend heet water is onmisbaar in de keuken. Kokend water wordt gebruikt om groenten te blancheren, thee te maken, babyflesjes warm te maken, enz. Water op temperatuur krijgen kost veel tijd en met de nodige attributen zoals een waterkoker of kookpan ook ruimte. Met Blanco Hot heb je in een handomdraai kokend heet water.

Lees meer: Kokend heet water vanaf de eerste druppel

Franke - Sinos

Franke kiest met zijn nieuwe spoeltafelserie voor een organische vormgeving. De afgeronde vormen van de Sinos zien er niet alleen goed uit. Ze bieden ook nog eens comfort.

Lees meer: Franke gaat met Sinos voor spoeltafelserie met ronde vormen

Glazz Interiors - Glazen wanden

Glazz Interiors is een jonge speler op de Belgische markt die het gebruik van gehard glas in de keuken (achterwanden, spatwanden, werkbladen) wil herwaarderen en promoten. De materie is immers duurzaam, transparant en optisch vergrotend terwijl het design strak, innoverend en tijdloos is. En dan is er ook nog het niet te versmaden onderhoudsgemak.

Lees meer: Gehard glas in de keuken als spatwand, achterwand, en werkblad

Atag - Cooling Center

Wie kookt met de beste ingrediënten en producten weet dat de juiste temperatuur het verschil kan maken. Het Atag Cooling Center bestaat uit een koeler, een wijnklimaatkast en een vriezer. De glasdeuren van de wijnklimaatkast zijn voorzien van een coating met UV filter zodat wijnen optimaal beschermd worden. Het Cooling Center heeft ook een kleinere uitvoering waarbij de wijnkoeler boven de vriezer geplaatst is.

Lees meer: Het Cooling Center van Atag dat is Bourgondisch koelen anno 2013
TYDOM1000
Bestuur je heel woning via een smartphone of tablet-pc.
© Delta Dore

Domotica

Delta Dore - iTYDOM1000-applicatie

Delta Dore pakt uit met TYXIA-automatisatie voor woningen om via een smartphone of tablet-pc je woning te besturen. Dat is mogelijk dankzij de TYDOM1000-gateway en de iTYDOM1000-applicatie voor Android- en Apple-toestellen.

Lees meer: Draadloze domoticabesturing dankzij Delta Dore

Raamaankleding

Tende - Tende XXSecret

Moderne, strakke woningen hebben vaak grote ramen. De raamaankleding met de gepaste raamdecoratie – zoals rolgordijnen - is iets waarin het Belgische Tende gespecialiseerd is. Zo ontwikkelde Tende de XXSecret: een rolgordijn dat licht levert zonder zicht.

Lees meer
: Tende XXSecret: strak rolgordijn met leds tegen inkijk

Kachels en haarden

Stûv - Stûv 30-haard

Stûv presenteert een nieuwe versie van de populaire Stûv 30-haard. De Stûv 30 Compact H – of 30CH - is een modern vormgegeven houthaard die warmte opslaat. De houthaard Stûv 30CH is speciaal ontworpen voor passiefhuizen, lage energiewoningen en energiezuinige woningen in houtskelet.

Lees meer: Stûv houthaard slaat warmte op