Nieuw op batibouw 2013: Bouwen

Habitos.be verzamelde de nieuwe producten van Batibouw 2013. In dit overzicht alle producten uit het segment bouwen.
Brainbox
Regel je temperatuur met de Brainbox.
© Brainbox
JunkersHome app
Bestuur je verwarming met de JunkersHome app.
© Bosch Climate

Verwarming

Hargassner - Clean-Box

De Clean-Box elektrofilter in de biomassaketel van Hargassner zorgt voor uitstekende uitstootwaarden, en bijgevolg voor schone lucht. Het product van Ardea, zuivert de uitlaatgassen voor 90% van de aanwezige fijnstofdeeltjes.

Lees meer: Clean-Box elektrofilter zorgt voor schone lucht

Atag - A.L.E.C.

Het Atag Low Energy Concept of kortweg A.L.E.C is een zonneboilercombi voor de verwarming en de tapwaterbereiding van woningen met een laag energieverbruik (EPC = 0,6 of lager) en met een laag temperatuurafgiftesysteem.

Lees meer
Atag biedt alternatief voor de warmtepomp

Daikin - Daikin Altherma geothermische warmtepomp

Daikin breidt zijn Daikin Altherma-gamma uit met een geothermische warmtepomp. De geothermische Daikin Altherma warmtepomp onderscheidt zich van klassieke systemen door gebruik te maken van de invertertechnologie.

Lees meerSneller warm dankzij de Daikin geothermische warmtepomp 

Brunner - B4

De Duitse vuurhaardspecialist Brunner pakt uit met de tegelkachel B4. Bijzonder aan deze kachel is dat ze de warmte uit de rookgassen recupereert. Dat kan op drie manieren: met een rookvangkap, met een MAS-recuperator of door een rookkanaal naast de vuurhaard te construeren met daaraan gekoppeld een warme bank.

Lees meer: De B4 tegelkachel recupereert warmte uit rookgassen

Brainbox - Brainbox

Wil je op elk moment van de dag in elke kamer de gewenste temperatuur hebben? Dat kan dankzij de multizoneregeling van Brainbox. Met het verwarmingssysteem is het mogelijk de temperatuur van elke kamer afzonderlijk te programmeren en te regelen.

Lees meer
: Brainbox brengt altijd en overal de perfecte temperatuur

DDG - Pio

Een kleine haard met een klein vermogen. Dat is wat je nodig hebt in een lage energiewoning of een passiefhuis om oververhitting te voorkomen. DDG speelt in op die behoefte met de Pio.

Lees meer: Pio is zuinig met stralingswarmte

Dovre - 2575/3SEC en 2175CB3/SC

Dovre combineert het beste van haarden en kachels in één hybride oplossing. De twee nieuwe hybride toestellen geven met hun driezijdige panorama een eersteklas zicht op het vuur.

Lees meer
: De Dovre hybride: haard en kachel in één

Atlantic Alféa Hybrid

Verwarming en de productie van sanitair warm water in één? Het kan met de hybride oplossing Alféa Hybrid, een combinatie van een warmtepomp met ketel. Atlantic komt hiermee tegemoet aan de noodzakelijke vervanging van zo’n 800.000 oude verwarmingsketels.

Lees meer: Atlantic combineert warmtepomp met ketel in Alféa Hybrid

Jide - Aqua Air Flow

Net als andere cv-haarden is de Aqua Air Flow van Jide bedoeld om sanitair warm water te bereiden. De manier waarop Jide dit doet met de houtkachel Aqua Air Flow is echter compleet vernieuwend. Daar waar de gangbare cv-haarden het water verwarmen door het in contact te brengen met de verbrandingskamer realiseert de Aqua Air Flow die warmteoverdracht via lucht.

Lees meer: Jide vindt cv-haard opnieuw uit

Vaillant - geoTHERM hybride

Energiebewuste consumenten op zoek naar een zuinig en milieuvriendlijk verwarmingssysteem moeten bij Vaillant zijn. Je kunt er de geoTHERM hybride 3 kW ontdekken: een warmtepomp uit het geoTHERM-gamma gekoppeld aan een condensatiegaswandketel , dit via een intelligente regeling.

Lees meer
: Vaillant combineert warmtepomp met condensatieketel

Junkers - JunkersHome App

Junkers lanceert JunkersHome, een gesofisticeerde app voor iPhone, iPad en iPod Touch voor afstandsbediening van uw verwarming via het internet.

Lees meer: Bestuur je verwarming met de JunkersHome app

Veiligheidssystemen

Bosch - Bosch Easy Series

Je wilt je woning of kleine handelszaak beschermen tegen inbrekers? Maak dan kennis met de Bosch Easy Series. Deze inbraakcentrale biedt je betrouwbaarheid en is gebruiksvriendelijk.

Lees meer
: Een alarm dat de inbreker voor is

Aiphone - JM Vizocam Touch-videofoon

Aiphone laat met de JM Vizocam Touch-videofoon de klassieke druktoetsen links liggen en verruilt ze voor een groot aanraakscherm. Een eenvoudige bediening en een duidelijke herkenning van de bezoekers zijn de grootste troeven van deze innovatie.

Lees meer: Videofoon met groot aanraakscherm van Aiphone
Olympia HI-serie
De Olympia HI-serie staat toe drievoudige beglazing te gebruiken.
© Blyweert Aluminium
AMZ
AMZ, de automatische zonwering van Fakro.
© Fakro

Ramen en deuren

Blyweert Aluminium - Olympia HI-serie

Met de Olympia HI-serie presenteert Blyweert Aluminium zijn oplossing voor de passief- en lage energiewoningen van de toekomst. Dit raam- en deursysteem heeft een beperkte inbouwdiepte van 82mm en een supplementaire derde kamer met extra hoekverbinding.

Lees meer: Olympia HI serie: slanke oplossing voor drievoudige beglazing

Deceuninck - Cavity Closer

Om ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraansluitingen geen warme lucht naar buiten of koude lucht naar binnen kan, ontwikkelde Deceuninck een prekader uit isolerend pvc-schuim.

Lees meer: Geen warmteverlies meer met prekader van Deceuninck

Eclisse - E-motion

Schuifdeuren die automatisch openen wanneer je voorbijloopt. Deze handigheid ontdek je bij Eclisse. De motor van de E-motion werkt met magneten die de deur laten bewegen door middel van elektrische aandrijving.

Lees meer: E-motion opent automatisch schuifdeuren

Elsingor - E-car

Een carport met boven op het dak zonnepanelen. Extra handig is als je onder de carport een elektrische wagen mee kunt opladen.

Lees meer: Carport op zonne-energie

Finstral - FIN-Project

Finstral pakt uit met het revolutionaire FIN-Project. Het gamma bundelt de kwaliteiten van twee welbekende materialen: pvc en aluminium. Voortbouwend op zijn rijke ervaring op het gebied van pvc-ramen ontwikkelde Finstral een nieuw type profiel dat bestaat uit een meerkamerige kunststofkern.

Lees meer
: Finstral brengt pvc en aluminium samen

Reynaers aluminium - PuRity

Met PuRity brengt Reynaers Aluminium een reeks deurkrukken en handgrepen op de markt die opvalt door zijn vooruitstrevende en ergonomische vormgeving en die 100% recycleerbaar is. Nog belangrijker is dat de grepen en deurkrukken gemaakt zijn van hypoallergeen roestvrij metaal – Pura genaamd.

Lees meer: Reynaers lanceert antiallergische handgreep

Fakro - AMZ Z-Wave & AMZ Solar

Droom je van een zonwering, die je op eender welk moment kunt stoppen? Dan is de AMZ Z-Wave iets voor jou. Of ben je eerder fan van een zonwering, die automatisch geactiveerd wordt wanneer de zon te fel schijnt? Kies dan voor de AMZ Solar. Beide producten van Fakro zullen je zeker doen stralen in de komende lente en zomer.

Lees meer
: Fakro pakt uit met nieuwe generatie elektrische buitenzonweringen

Eosol - Onzichtbaar vliegenraam Scenica

Op zoek naar een mooi vliegenraam of moderne hor die het uitzicht niet belemmert? Dan is het ‘onzichtbare’ en oprolbare vliegenraam van Eosol wellicht een mooie oplossing. Zelfs in gebruik, wanneer het raam volledig open is, valt deze rolhor nauwelijks op. 

Lees meer: Onzichtbare en oprolbare vliegenramen

Saint-Gobain Glass BeneluxDe - De Design Glass-app

SGG Design Glass-app is de ultieme gids in je zoektocht naar het interieurglas dat perfect beantwoordt aan je esthetische wensen en prima geschikt is voor de toepassing waarvoor je het glas wil gebruiken.

Lees meer: De Design Glass-app, een digitaal venster op interieurbeglazing
Beam Electrolux
De Beam Electrolux, een stille manier van stofzuigen.
© easkit

Stofzuigen

Selfmatic - Beam Electrolux

Selfmatic biedt u de ideale, stille manier van stofzuigen, de centrale stofzuiger van Beam Electrolux. Daarbovenop is de installatie een fluitje van een cent.

Lees meer: Het centrale stofzuigsysteem Beam Electrolux

Isolatie

Xella - Nieuwe Ytong-blokken isoleren nog beter

De nieuwste superisolerende cellenbetonblok heet YTONG Energy+ en is ontwikkeld door Xella. De bouwblok is over zijn hele levenscyclus duurzaam en 100% recycleerbaar en voldoet volledig aan de strenge eisen die vanaf 2020 gesteld worden op het vlak van energieneutrale woningen.

Lees meer: Dragende bouwblok en isolatie in één 

Unilin - Unipur Plus

Unipur Plus is een isolerend, zelfdragend dakelement dat tot op 8m leverbaar is. Twee houten kepers staan garant voor ruime overspanningsmogelijkheden.

Lees meerUnipur Plus als isolerend, zelfdragend dakelement

Isover - Suspente Integra2

Geen praktische of financiële bezwaren meer om niet dringend werk te maken van dakisolatie of muurisolatie. Isover maakt komaf met mogelijke excuses en stelt twee gemakkelijke en betaalbare oplossingen voor: de nieuwe Suspente Integra 2, een ophangstang voor het aanbrengen van dakisolatie en dampscherm.

Lees meer: Isover maakt kinderspel van dakisolatie in meerdere lagen

Recticel - Eurothane en Powerroof isolatieplaten

Om het dak aan de buitenzijde te isoleren, is er onder andere het Powerroof gamma van Recticel Insulation. Hierbij isoleer je het dak volgens de Sarking methode met een hoogwaardig doorlopende isolatieschil. Het dak isoleren langs de binnenzijde doe je volgens Recticel Insulation het best met Eurothane® G platen, isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde die zijn afgewerkt met een dampscherm en gipskartonplaat.

Lees meer: Renoveren en isoleren met Recticel 

Soudal - Ergonomische Genius Gun

Zowel de vakman als de handige doe-het-zelver zijn vertrouwd met PU schuim: Gaten vullen en isoleren gebeuren in een handomdraai. Soudal zocht 2 jaar naar een oplossing om het werken met een bus PU-schuim nog gemakkelijker te maken en lanceert nu de Genius Gun.

Lees meer: Spuitbus met PU-schuim nog gemakkelijker in gebruik

Argilo Verdo
De Argilo Verdo van SVK.
© SVK

Gevel

Coeck - Bouwblok met tand- en groefverbinding

De nieuwe snelbouwsteen met tand- en groefverbinding van Coeck biedt heel wat voordelen: omdat je mortel aanbrengt in de lintvoegen bespaar je op het mortelverbruik, de stenen hebben zo een kortere droogtijd en er kruipt minder vocht in het metselwerk. Dankzij de omgekeerde stapeling kun je sneller werken. Omdat de blokken naadloos in elkaar passen, zijn vlakke wanden geen probleem.

Lees meer: Snel bouwen met bouwblok met tand- en groefverbinding

Schüco - AOC 50/60 ST SI

Schüco introduceert het AOC-gevelsysteem, voluit de AOC 50/60 ST SI. Deze opzetconstructie met 50 of 60mm systeembreedte kan zowel op stalen of houten glasgevelconstructies worden aangebracht. Het systeem garandeert een maximale energie-efficiëntie -de Uf-waarde ≤ 0,8 W/m²K spreekt voor zich – en een hoog plaatsingsgemak, zelfs bij complexe constructies.

Lees meer: Schüco maakt grote glasvlakken met passiefcertificaat haalbaar

SVK - Argilo Verdo

SVK besloot voluit te gaan voor een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand gevelsteen- assortiment en stelt vandaag haar nieuw gamma Argilo Verdo gevelstenen voor. Deze gevelsteen biedt comfort en staat voor duurzaamheid.
Lees meer: Argilo Verdo, niet zomaar een gevelsteen

Wilo - MHIL centrifugaalpomp

Wilo stelt de oplossing voor een zwakke waterdruk voor: een MHIL centrifugaalpomp uitgerust met Wilo-ElectronicControl frequentiesturing. Je sluit het pompsysteem aan op de waterleiding en krijgt zo van kelder tot zolder een constante hoge waterdruk, tot 5 bar.

Lees meer: Constante waterdruk met MHIL centrifugaalpomp van Wilo 

Henco - Meerlagenbuis met diameter 75mm

Bij de aanleg van het sanitair heb je heel wat buizen nodig. De juiste diameter kiezen voor de juiste toepassing is daarbij van belang. Buizenfabrikant Henco komt binnen het gamma Henco Super Size met een meerlagige buis met diameter 75, de eerste nieuwe diameter in een reeks van drie.

Lees meer: Meerlagige buis met grote diameter voor waterleiding