Batibouw 2013: De slaapkamer

De slaapkamer krijgt een steeds prominentere rol in huis. De kamer wordt groter en luxueuzer. Daarom is 'de slaapkamer' één van de drie thema's van Batibouw 2013.
Dakraam
© Fakro

De moderne slaapkamer

Slapen en vrijen: meer dan deze activiteiten deden we vroeger niet op onze slaapkamer. Maar in de moderne slaapkamer gebeurt er véél meer. Het is een levende plaats. In de slaapkamer 2.0 eet, werk, sport en relax je. De slaapkamer is als het ware een goed uitgeruste, luxueuze hotelkamer geworden, maar dan bij je thuis!

Lees meer: De slaapkamer 2.0, meer dan enkel een slaapplaats
Slaapkamer met aparte kapstok
© Levis

Breng de slaapkamer naar de kelder

Zou je een oog toedoen als je in de kelder zou slapen? Natuurlijk wel. In de kelder is het klimaat veel koeler. Een slaapkamer in de kelder onderbrengen, verloopt niet zonder voorbereidende werken te treffen.

Lees meer
: Slapen in de kelder: een optie?

De kleine slaapkamer

Heb je te weinig ruimte in een kamer? Geen paniek: Habitos.be geeft enkele praktische tips om de ruimte te optimaliseren. Je hoeft alleen maar aan de slag te gaan.

Lees meer: Hoe een kleine slaapkamer (her)inrichten?

Maak de slaapkamer groot

Is jouw slaapkamer te klein naar jouw zin? Droom van je van meer ruimte? Je hoeft geen vrees te hebben dat je muren moet slopen om meer plaats te creëren. Enkele tips helpen je op weg om je slaapkamer visueel groter te maken.

Lees meer: Tips om een slaapkamer visueel te vergroten