Buffervat

Gewijzigd op 3/07/2012 door Kelly Cuypers

Een buffervat is net als een boiler een opslagvat voor warm water. Het grote verschil is echter dat op een buffervat verschillende energiebronnen aangesloten kunnen worden om het water op temperatuur te brengen of te houden. Zo kan je als gebruiker op ieder moment voor de goedkoopste brandstof kiezen.

Onze verwarmingsspecialisten

Buffervat allStor
© Vaillant
In het vat wordt warmte in verschillende temperatuurlagen opgeslagen. Hoe hoger in het vat, des te hoger de temperatuur van het water. De temperatuur kan in de hoogste laag oplopen tot 95° Celsius. De warmte wordt in functie van de toepassing uit de juiste laag gehaald.

Op een buffervat kunnen alle mogelijke toestellen worden aangesloten: zonnepanelen, warmtepomp, gasketel, stookolieketel, pelletketel, houtgestookte verwarming,… In dit laatste geval is het gebruik van een buffervat zelfs nodig om een goede werking van de verwarmingsinstallatie te krijgen.

Prijs buffervat

De inhoud van een buffervat ligt gevoelig hoger dan die van een traditionele boiler omdat het hier ook echt de bedoeling is warmte te stockeren. Denk daarbij aan volumes van 300 tot 2000 liter en zelfs meer.

Onderhoud buffervat

  • Een buffervat heeft geen specifiek onderhoud nodig

Premies buffervat

  • Geen premies beschikbaar

Folders over verwarming

Meer informatie op de website van deze bedrijven