Veranda als verlengstuk van je woning

Gewijzigd op 31/05/2016 door Daan Slingers

De traditionele veranda die met één gevel tegen de woning werd aangebouwd is niet meer. De moderne, hedendaagse veranda is maximaal geïntegreerd als leefruimte in de woning. De perfecte ruimte voor bijvoorbeeld een home office of kantoor, een trendy zithoek of leefkeuken. Door de stijl en sfeer van de veranda maximaal te doen aansluiten bij die van de woning, vormt ze er een mooie architecturale eenheid mee. De hedendaagse verandasystemen zorgen voor een naadloze overgang van binnen naar buiten en versterken het buitengevoel zowel in de zomer als in de winter.

Onze verandaspecialisten

Reyneaers - CP-130
Reyneaers - CP-130.
© Reynaers Aluminium
Reynaers - CP 155
Reynaers - CP 155.
© Reynaers Aluminium
De innovatieve veranda toepassingen van Reynaers Aluminium verzekeren een grote architecturale vrijheid en een maximale integratie van de veranda als leefruimte. Met hun ultra slanke profielen, uiterst lage drempels en grote draagkracht zijn deze systemen geschikt voor grote glaspartijen die het buitengevoel versterken en een maximale lichtinval verzekeren. Dankzij de superisolerende profielen en het dubbel of driedubbel glas scoren deze systemen ook hoog op gebied van thermische en akoestische isolatie. Onderaan dit bericht vindt u meer informatie over de hoekoplossingen voor de Reynaers schuifraamsystemen CP 130, CP 155 en Hi-Finity en het CF 77 vouwraam met foto’s en 10 veranda tips om het project tot een goed einde te brengen.

CP 130-hoeksysteem: open perspectief

Het CP 130 schuif-en hefschuifgamma biedt een originele op­lossing waarbij de laterale glaspartijen op een hoek samenko­men zonder gebruik te maken van een hoekprofiel. Het effect is uiterst elegant, licht en luchtig en uitzonderlijk transparant. Binnen en buiten vloeien in elkaar. Hoewel de raamprofielen rond het glas visueel een mi­nimalistische indruk geven, is de weerstand en de sterkte van het schuifsysteem verzekerd door de perfecte combinatie van het aluminium met het glas. Zo kan het CP 130 hoeksys­teem glaspartijen aan die tot 300 kg wegen. Wanneer alle wanden opengeschoven zijn, reikt jouw tuin als het ware tot in de veranda en wordt je veranda een comforta­bele uitbreiding van het terras.

Concept Patio 155 schuifraam

Het CP 155-schuifraamsysteem is geschikt voor glaspartijen van meer dan 7 meter breed en maximaal 3,5 meter hoog met een glasgewicht tot maar liefst 1.500 kg. Dit creëert nieuwe architecturale dimensies voor de toepassing van dit populaire schuifraamsysteem in nieuwe en gerenoveerde gebouwen. De nieuwe hoekoplossingen voor het CP 155-hefschuifsysteem maken het openen van zowel naar binnen als naar buiten gerichte hoeken mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de bekende voordelen van het systeem op het gebied van comfort en isolatie.

Voor wie vooral van het uitzicht naar buiten wil genieten, zonder het schuifraam te openen, kan CP 155 ook worden uitgevoerd met een verlijmde glashoek.

Hi-Finity: de ultieme verandatoepassing

Het Hi-Finity schuifraamsysteem van Reynaers Aluminium maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie voor een maximaal uitgepuurd design. De aanwezigheid van de profielen is zo discreet dat het raam bijna onzichtbaar wordt. Zo wordt het gevoel van “buiten te wonen” nog intenser. Nooit gaven schuiframen de indruk zo licht te zijn terwijl ze het mogelijk maken om een indrukwekkende transparante structuur te ontwerpen die zich naadloos uitstrekt van vloer tot plafond.

Hi-Finity is ui­terst geschikt voor ruime leefveranda’s. Dankzij de draagkracht en de innovatieve verbinding kunnen de glaspanelen een gewicht tot 500 kilogram dragen met een maximale raamoppervlakte van 9.5 vierkante meter en een maximale hoogte van 3.5m. De schuifdeu­ren zijn verkrijgbaar zowel met dubbele als driedubble beglazing. Het systeem voldoet zo aan de strengste isolatievereisten.

Dit effect wordt nog versterkt door de uitstekende bescherming tegen lucht indringing dankzij de met teflon beklede dichtingen. Met één druk op de knop of via een afstandsbediening wordt het schuif­raam probleemloos automatisch geopend en gesloten.

CF 77 : Multifunctioneel vouwraam

Een ander voorbeeld van een Reynaers oplossing om naast het licht ook het buitengevoel vrij spel te geven geven in de woning is het CF 77 vouwraam. In een hand­omdraai verandert dit systeem je veranda in een terras en omgekeerd.

Meer info: Reynaers

Folders over ramen en deuren

Meer informatie op de website van deze bedrijven