Vaillant’s duurzame ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel nu ook beschikbaar als combiketel

Gewijzigd op 6/10/2016 door TiM Vanhove

Vaillantbreidt zijn assortiment ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketels uit met een combiketelmodel, beschikbaar in twee vermogens: 35 kW (VCW 356) en 43 kW (VCW 436).

Onze verwarmingsspecialisten

ecoTEC exclusive Green iQ
© Vaillant
De inmiddels vertrouwde energiezuinigheid, maximale flexibiliteit, geïntegreerde connectiviteit en onvergelijkbare duurzaamheid die de ecoTEC exclusive Green iQ biedt, is voortaan dus ook van toepassing op de productie van sanitair warm water voor huishoudelijk gebruik. De extraCONDENS-functie zorgt bovendien voor 8% energiewinst per jaar in de productie van sanitair water, die onmiddellijk voelbaar zal zijn in de energierekening van de eindgebruiker.
 
Het ontwerp van de ecoTEC exclusive combiketel voorziet in voorverwarming van het sanitair water vooraleer het de traditionele platenwarmtewisselaar bereikt. Aan de primaire warmtewisselaar zijn twee extra spiralen toegevoegd waar het binnenstromende sanitair warm water doorheen vloeit. Zo vangt dit water de restwarmte op uit de  rookgassen.
 
De combiketel beschikt bovendien over de extraCONDENS-functie: het ontwerp en de vormgeving van de primaire warmtewisselaar zorgen ervoor dat er een sterk condenserend effect optreedt wanneer het koude sanitair water er doorheen stroomt, vooraleer het in de platenwarmtewisselaar terechtkomt. De extraCONDENS-eigenschap draagt op die manier bij tot een bijzonder energiezuinige warmwatervoorziening.
 

Indrukwekkend debiet

Dankzij de uitbreiding van het assortiment is de ecoTEC exclusive nu verkrijgbaar in vier verschillende vermogens: 18 kW (VC 186), 30 kW (VC 286), 35 kW (VCW 356) en 43 kW (VCW 436).
 
Het grote vermogen van de twee nieuwe compacte modellen, 35 en 43 kW, resulteert in een indrukwekkend sanitair warmwaterdebiet. De ecoTEC exclusive VCW 356 geeft bij een ΔT van 25K een debiet van 20,2 l/min. en de VCW 436 niet minder dan 24,8 l/min. (11,2 en 13,8 l/min. bij een ΔT van 45K). Regendouches, douchezuilen of -cabines, meerdere aftappunten … deze modellen kunnen het probleemloos bolwerken. Met andere woorden: deze toestellen verzekeren heel wat warmwatercomfort, dat zich dankzij het grote modulatiebereik toch niet vertaalt in buitensporige verwarmingsconsumptie.
 
Meer info: Vaillant.be 

Folders over verwarming

Meer informatie op de website van deze bedrijven