uniSTOR: performante warmwaterboiler van Vaillant

Gewijzigd op 10/09/2014 door TiM Vanhove

Vaillant heeft zijn assortiment verbeterd en vernieuwd met zeven nieuwe warmwaterboilers. Het bestaat nu uit een wandboiler en zes staande boilers. Ze verschillen in hun capaciteit en type isolatie. Drie modellen zijn bovendien afgewerkt met een gepatenteerde hoogrendementsisolatie.

Onze verwarmingsspecialisten

Warmwaterboiler
© Vaillant
Warmwaterboiler
© Vaillant
Het nieuwe assortiment warmwater-boilers uniSTOR VIH R HA is leverbaar in 120, 150 en 200 liter. Deze nieuwe boilers zijn voorzien van een nieuw type gepatenteerde hoogrendementsisolatie, een combinatie van polyurethaanschuim en een vacuümisolatiepaneel (VIP). Het warmteverlies van deze nieuwe boilers ligt daardoor tussen 0,70 en 0,77 kWh per 24 uur, afhankelijk van de inhoud. Bovendien is van warmtebruggen geen sprake meer, want de voetjes van de boiler staan niet rechtstreeks in verbinding met het stalen vat. Een elektrische anode, die bovendien zeer onderhoudsvriendelijk is aangezien hij nooit moet vervangen worden,  vermindert daarnaast het risico op corrosie en verlengt de levensduur van de boilers.

Net als de vervangers van de huidige boilers zijn ook deze hoogrendementsboilers nog op verschillende punten verbeterd, zoals de nieuwe afvoerbuis voor koud water met een straalbreker die zorgt voor een betere stratificatie van koud water op de bodem van het vat, wat dan weer een hoger warmwaterdebiet oplevert.
Uiteraard voldoen de materialen nog altijd aan onze hoge kwaliteitseisen: het vat is gemaakt van geëmailleerd staal, de mantel van metaal geschilderd in de kleur van de ketel. De Neopor-isolatie aan boven- en binnenkant vormt een stevig en sterk omhulsel voor het vat.
Warmwaterboiler - uniSTOR
© Vaillant

Wandboiler

De nieuwe wandboiler uniSTOR VIH Q 75 B vervangt de twee huidige wandboilers.
Voor mensen die ruimte willen besparen, pakt Vaillant uit met de uniSTOR VIH Q 75 B, een wandboiler met een inhoud van 75 liter. Ook hier werd een magnesiumanode voorzien om het risico op corrosie te verminderen en de levensduur van de boiler te verlengen.  Ook de isolatie van polyurethaanschuim werd verbeterd, met als resultaat een warmteverlies van 0,9 kWh per 24 uur.
 
Meer info: www.vaillant.be

Folders over verwarming

Lees meer ...

Meer informatie op de website van deze bedrijven