Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Tommelein: De beste investering is isoleren

“We hebben in Vlaanderen 3 miljoen woningen. De helft daarvan is ouder dan 40 jaar. In slechts 0,7% van die woningen wordt er aan isolatie gedaan. Als we aan dat tempo blijven isoleren, dan krijgen we in de toekomst een groot probleem met onze energie.” Vlaams minister van energie Bart Tommelein spreekt duidelijke taal over het belang van je woning zo snel mogelijk te isoleren.

De Vlaamse regering verlaagt de premies vanaf 1 januari 2017.

Eind september besloot de Vlaamse overheid om het fiscale voordeel voor dakisolatie volledig af te schaffen. Weet dat alle woningen vanaf 2020 een verplicht minimum aan dakisolatie nodig hebben. Vandaag krijg je nog een fiscale aftrek gecombineerd met premies. Daarom beslis je best nu om nog voordelig te isoleren. Je hebt recht op premies, fiscale aftrek en ziet meteen de energiefactuur dalen.
Om zijn woorden kracht bij te zetten, heeft Tommelein een nieuwe maatregel uitgevaardigd. “Wie zijn woning grondig isoleert, betaalt geen onroerende voorheffing.” Deze stimulerende maatregel werd begin deze week door de Vlaamse regering besloten. De korting zal afhangen van de energieprestatie (E-peil) van jouw woning.

Betaal veel minder op je energiefactuur

Dakisolatie geeft een vermindering van 23% op je energiefactuur. Je zal dit onmiddellijk merken op je maandelijkse energiefactuur. Jouw woning isoleren is dus ontzettend belangrijk. Zowel voor je eigen rekening als om de energie- en klimaatdoelstellingen te behalen in 2020. De keuze is simpel: we kunnen niets doen en blijven klagen over onze hoge energiefacturen of we kunnen nog snel profiteren van alle voordelige premies op isolatie voor het te laat is.

Groepskorting dankzij groepsaankoop isolatie

“Wie zijn bestelling nog dit jaar plaatst, kan nog genieten van de fiscale aftrek. De boodschap is duidelijk: wacht niet langer om uw dak te isoleren”, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Dankzij het groepsaankopenplatform Groepsofferte.be, kan je nu met zekerheid ook meedoen met de grootste groepsaankoop van Vlaanderen voor isolatie.

Groepsofferte garandeert de huidige premies en de belastingvermindering voor dakisolatie voor iedere deelnemer en daarbij een groepskorting van 12,5% op de gemiddelde marktprijs. Krijg nog gegarandeerd de huidige premies, samen met nog een extra groepskorting van 12,5%. Klik hier voor meer informatie.
Bovenop deze groepskorting van 12,5% geniet je van volgende premies:
  • 15 euro per m² voor gevelisolatie
  • 6 euro per m² spouwmuurisolatie
  • 6 euro per m² voor vloerisolatie
  • 6 euro per m² voor kruipkelderisolatie
  • Tot 8 euro per m² voor dakisolatie

Naast de premies die je kan ontvangen, krijg je ook nog het belastingvoordeel van 30% voor dakisolatie. Dat is dus een dubbele subsidiëring die je kan ontvangen. Voor woningen ouder dan tien jaar ontvang je een verlaagd BTW-tarief van 21% naar 6%. Bovendien kan je genieten van een zeer voordelige energielening aan 2% of zelfs 0%.

Met Groepsofferte.be zit je goed, want:
  • Je hoeft niet te zoeken naar een goede en gecertificeerde aannemer
  • Gegarandeerde huidige premies
  • Groepskorting van 12,5%
Doe zoals meer dan 140.000 andere Vlamingen en neem deel aan een groepsaankoop van Groepsofferte.be. Dankzij alle voordelen is het nu nog snel het moment om te isoleren voor het einde van het jaar!
“Als je het nu niet doet, dan ben je niet goed bezig.”: Aldus Bart Tommelein, onze Vlaamse minister van energie. 

Hier vind je de groepsaankoop voor isolatie: Groepsofferte.be/isolatie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in