Nadenken over bouwen

Strobouw: beperkend voor de architectuur of niet?

Een woning uit strobalen roept doorgaans geen associaties op met een mooie architectuur. Zijn de twee wel met elkaar verzoenbaar?
Het verhaal van de wolf en de drie biggetjes voorspelt weinig goeds voor woningen in stro. Maar het beeld uit de sage dat de woningen weinig kunnen verdragen mogen we achter ons laten. Strobouw heeft de afgelopen jaren bewezen een volwaardige bouwtechniek te zijn. Met stro kun je een stevige woning bouwen en er zijn nog maar weinig verzekeringsmaatschappijen die moeilijk doen om een strowoning te verzekeren tegen brand.
 

Concept

Een strowoning is in feite een houten skelet waarvan de wanden worden ingevuld met stro. De woning haalt zijn draagkracht dus uit de houten structuur. De strobalen zorgen voor de gunstige energetische prestaties en het ecologische karakter van de woning.
 

Gespecialiseerde architecten

Intussen zijn er ook enkele architecten die zich toeleggen op het werken in het materiaal. Dankzij de kennis die ze hebben opgebouwd in het werken met hout en stro slagen ze er vandaag in een strakke architectuur te realiseren. Enkele voorbeelden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in