Aanbevolen partners

Logo KNX BE
All vac
Elektrotechnieken

Stop de stofwolk: kies voor draadloos verbouwen

Stel: je schakelaar zit achter de nieuwe kleerkast, je kookeiland heeft geen verlichting erboven of je hebt een ongezellige sfeerlamp door het gebrek aan dimmer. Veel doe-het-zelvers denken dan al snel dat ze de slijpschijf moeten bovenhalen om extra elektrische bekabeling te voorzien. Maar je kunt veel kap- en breekwerk - met de bijbehorende stofwolken - vermijden door te kiezen voor draadloze toepassingen.
Er zijn heel wat typische problemen die opduiken bij het opfrissen van een kamer of een iets grondigere verbouwing van bijvoorbeeld de keuken.

Zonder meteen te hoeven kappen en breken, kun je dit soort problemen oplossen door te kiezen voor draadloze toepassingen.

Ook wie niet meteen aan verbouwen dacht, kan zich het leven een stuk comfortabeler maken. Sta even stil bij de draadloze toepassingen van Niko, specialist schakelmateriaal.

Hoe renoveer je draadloos?

Niko biedt een assortiment schakelaars, dimmers en deur- of venstercontacten aan die werken volgens het Easywave-protocol. De drukknoppen zien eruit als schakelmateriaal, maar eigenlijk zit er een zendertje in. Ze hoeven dus niet op het elektriciteitsnet te worden aangesloten. Hierdoor kun je die bedieningen waar je maar wilt leggen, schroeven of kleven. Op gelijk welke ondergrond. Zelfs op glas, beton of hout.

Enkele voorbeelden

1. In de badkamer

Je verhuist het meubilair in je badkamer, maar nu staat de kast voor je schakelaar.

Kleef een nieuwe schakelaar naast of op de kast. Doordat de schakelaar draadloos is, hoef je geen rekening te houden met de afstand tot de kraan.
2. In de slaapkamer

Je wilt de verlichting in je slaapkamer niet alleen vanaf je deur kunnen schakelen of dimmen, maar ook vanuit je bed. 

Kleef een draadloze drukknop binnen handbereik om je hoofdverlichting te bedienen.

Meer info: Niko

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in