Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

SGG Masterglass, doorschijnend figuurglas met een geometrisch motief

Figuurglas met een gewatteerd patroon, geïnspireerd op de uitstraling van luxeartikelen, dat  door zijn lichtspel een uitzonderlijk privacy-effect creëert. SGG MASTER-SOFT werd bekroond met een Red Dot Design Award “Best of the Best 2015”, een zeer hoge onderscheiding toegekend aan het beste internationale design.
De meest recente nieuwkomer in het gamma van SGG Masterglass, breekt met de conventies  standaarden van de gebruikelijke figuurbeglazingen door  te verrassen en te verleiden.

Een intentie van ontwerpers Savinel en Rozé die het materiaal met veel gevoel getekend  hebben. “We wilden ons losmaken van de traditionele esthetiek, zeer koel en technologisch, om een nieuwe gevoelservaring te introduceren. We hebben onze inspiratie uit andere werelden gehaald zoals die van de luxeartikelen en  meubilair, om een zachter, warmer effect op te roepen.”

Zo wisten de ontwerpers de veeleisende internationale jury te overtuigen van de Red Dot Design Award, die dit jaar bijna 5000 producten moest beoordelen. SGG Master-Soft volgt de trend van matte materialen, type perzikschil, die sterk aanwezig zijn in actuele interieurs.

De effecten van deze materialen zijn zeer inspirerend. “Tegenwoordig verkiezen we hout waarvan we de nerven onder de vingers voelen of een stof met een voelbare patroon”, stellen de ontwerpers vast. “We hebben er behoefte aan meer gevoel te leggen in de producten die ons omringen. Dat laat ons toe een nauwere band met hen aan te gaan en hen met een nieuwe blik te bekijken.”

Een gewatteerd motief, zacht om aan te raken

Het materiaal heeft een zacht en soepel oppervlak, zeer fijn gegraveerd, dat zijn structuur krijgt door twee diagonalen. Het effect is verrassend, met kleine en zeer fijn getekende 3D-motieven. Behaaglijkheid wordt versterkt door een volledig mat uitzicht. Dit tactiele materiaal is boeiend om te bekijken en om aan te raken door de microtextuur met zijn regelmatige voelbare korrel op het oppervlak.

Grafisch effect dat privacy creëert

Met zijn structuur van kruisende diagonalen beschermt het volledig matte oppervlak de privacy van personen en objecten achter het glas, die vervagen en een prachtig grafisch effect oproepen.

Van interieurarchitect tot design

Door te spelen met volume en materiaal biedt SGG Master-Soft een nieuwe waaier van mogelijkheden aan architecten en ontwerpers, met elegante toepassingen die zowel geschikt zijn voor meubilair als voor architecturale elementen voor binnen en buiten zoals deuren, afscheidingen, douches, badschermen, ruiten, borstweringen enzovoorts. Zoals andere beglazingen van het SGG Masterglass gamma biedt SGG Master-Soft zeer veel technische mogelijkheden: het is hardbaar en buigbaar. De versie van 8 mm dikte laat eveneens toe volumes zonder frame te plaatsen, bijvoorbeeld afscheiding of douchescherm. SGG Master-Soft kan ook worden gelakt wat een eindeloze waaier van kleurmogelijkheden biedt.

Graveren van 3D-motieven

SGG Master-Soft heeft Saint-Gobain Glass een nieuwe uitdaging aangegaan: het graveren van 3D-motieven. Het glas wordt verkregen door het lagen van het vloeibare glas tussen twee graveercilinders. Het verkrijgen van het motief is een echt technologisch hoogstandje. De R&D-teams werden sterk betrokken bij de voorafgaande ontwikkeling van innovatieve matrijzen om het glas zijn patroon te geven en alle parameters van het productieproces te fine tunen.

Meer info: Saint-Gobain Glass

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in