Woonbesprekingen

Pv-panelen als kers op de taart

In de verbouwing van zijn EPB-rode woning tot bijna energieneutrale vakantiewoning kiest architect Christophe Debrabander resoluut voor zonne-energie om in zijn eigen energie te voorzien. Een batterij pv-panelen zorgt voor de nodige groene elektriciteit.
Met onze vakantiewoning zijn we geen interessante klant meer voor energieleveranciers. Onze pv-panelen zijn niet alleen een symbolische kers op de taart, maar zorgen er ook voor dat we bijna onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Vorige week kreeg ik telefoon van een energieleverancier: “mogen we volgende week langskomen om uw energie-uitgaven te bekijken, we helpen u besparen op uw energiefactuur.” De dame vervolledigt haar verhaal met de vraag bij welke energieleverancier ik ben. Ik antwoord: “Bij Ecopower” en daarmee was het gesprek gedaan “Wij kunnen geen beter voorstel voor u uitwerken.” Was haar antwoord. Ik zou haar graag mijn energiefactuur laten zien volgend jaar!

Vakmanschap

Een verbouwing is natuurlijk veel meer dan alleen maar energie en comfort… Een verbouwing is ook op zoek gaan naar vakmanschap om bestaande details in eer te herstellen. Deze werffoto is een heel mooi voorbeeld hiervan! De schouwen in de leefruimte zijn uitgebroken en gelijk met de muur uitgepleisterd. De moulures tussen plafond en muur hebben we laten doortrekken, een echte ambacht! Ik vond het prachtig om te zien hoe de schilders deze stiel nog goed in de vingers hebben.
En er was een kleine energetische toets aan het verhaal: de schilders hadden een elektrisch verwarmingselement in de woning gezet om de woning een beetje op te warmen. Resultaat: met een klein verbruik was de woning snel heel warm binnen! Meteen het bewijs dat we niet veel energie zullen nodig hebben.

Komen kijken?

De eindspurt is ingezet: half oktober zal Bostoen onze verbouwing opleveren. Daarna kunnen we de laatste inrichting afwerken. Wil je zelf een kijkje komen nemen? Op 7, 8 en 11 november stellen we onze verbouwing open op de ecobouwers opendeurdag. Je kunt dan komen luisteren en kijken hoe we deze woning met EPC 875 hebben verbouwd tot een vakantiewoning met EPC 35, een daling van 96%! Inschrijven voor deze opendeurdag doe je op de Ecobouwers-website
Wil je een eerste glimp opvangen van de inrichting? Wil je zelf een weekendje genieten van alle comfort in deze energiezuinige woning? Kijk zeker eens op onze website.
 
Tot binnenkort!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in