Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

PLS Lambda: een nieuwe kijk op de bouwblok

Wienerberger heeft een eenvoudige, maar vernuftige vondst gedaan om de lambdawaarde van zijn keramische binnenmuurstenen te doen dalen. Door het perforatiebeeld te wijzigen, biedt Wienerberger een bouwblok met eenzelfde draagkracht, maar met een beter isolerend vermogen. De blok biedt een budgetvriendelijke oplossing voor de meeste bouwknopen.
Met zijn grote formaat in combinatie met het Porotherm Lijm-Systeem en het feit dat geen tussengevoegde isolerende delen meer nodig zijn, levert de PLS Lambda ook nog eens aanzienlijke rendementswinsten op.
 
De voordelen voor de architect zijn legio: detaillering, meetstaten, lastenboeken, ... Alles verloopt een stuk eenvoudiger omdat minder materialen nodig zijn. Verder is de uitvoeringskwaliteit verzekerd en geniet de architect van meer ontwerpvrijheid dankzij de behouden draagkracht. Daarnaast bereikt men met een zelfde wandopbouw een betere isolatiewaarde. Voor de aannemer vergt het gebruik van de PLS Lambda minder werfvoorbereidingen, aangezien tussengevoegde isolerende delen niet langer vereist zijn. De uitvoering is meteen ook een stuk eenvoudiger. Dat betekent eenvoudigere coördinatie, dus minder kans op fouten. Dankzij het lijmsysteem verloopt alles bovendien sneller, eenvoudiger en goedkoper.
 
Meer info: porotherm.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in