Nieuwe bouwbeurzen voor nog meer inspiratie

Gewijzigd op 9/07/2013 door Gretel Kerkhofs

Wil je na Batibouw nog meer bouwbeurzen bezoeken? Dan kunnen we je alvast twee interessante beurzen aanraden. Sfeer 2013 – van 16 tot en met 18 maart - is hét evenement voor interieur, tuin en zwembad. BouwXpo in Kortrijk – een nieuwe beurs – mikt dan weer op alle bouwers en verbouwers. Stip alvast 8 tot 11 november 2013 aan, in Kortrijk Xpo.

Ontdek deze bouwbedrijven

De stand van Donum op Sfeer.
De stand van Donum op Sfeer.
© Sfeer
Sfeer
www.sfeer.be
© Sfeer

Sfeer 2013

Op Sfeer ontdek je de nieuwste stadstuinen en leer je alles over interieur én exterieur van topkwaliteit.  Sfeer vindt plaats in Flanders Expo Gent van zaterdag 16 tot en met maandag 18 maart en van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart.
 

Urban Farming

Urban Farming staat centraal op Sfeer 2013. Volgens dit concept ga je zelf groenten en kruiden kweken op jouw terras of tuin in de stad. Het boerenleven en de grootstad onverzoenbaar? Op Sfeer wordt getoond hoe je een idyllische stadstuin aanlegt en zelfs hoe je een moestuin op een dakterras inricht.

De beurs biedt ook inspiratie voor zogeheten ‘shared gardens’: tuinen die gedeeld worden met verschillende gezinnen in de stad. Dit zorgt voor een heropleving van sociaal contact in de buurt. Gezonder leven, meer groen in de stad én meer sociaal contact - allemaal zaken die we alleen maar kunnen toejuichen.

Meer info: Sfeer 2013
Cub it
© Habitos.be
SieMatic @ Interieur 2012
Bij keukenexpert SieMatic zit iedereen gezellig rond de tafel.
© Habitos.be

BouwXpo in Kortrijk

Iedereen die een eigen woning wil bouwen, kopen, verbouwen, inrichten, optimaliseren en of energiezuinig maken, kan van vrijdag 8 tot en met maandag 11 november 2013 terecht in Hal 4 van Kortrijk Xpo voor de eerste editie van BouwXpo.

Totaalaanbod

Aan welke Europese normen moet mijn bouwproject te voldoen? Welke zijn de nieuwste technieken op het gebied van ventilatie, verwarming en elektriciteit? Welke oplossingen zijn er inzake hernieuwbare energie? Welke zijn de nieuwste trends inzake interieurdecoratie? Hoe maak ik van mijn tuin een verlengstuk van mijn woonkamer/woning?

BouwXpo 2013 speelt perfect in op deze vragen en presenteert gedurende 4 dagen een totaalaanbod aan producten, diensten en oplossingen voor de branche. BouwXpo 2013 bundelt immers de belangrijkste aanbieders en specialisten onder één dak: van woningbouwbedrijven, makelaars en projectontwikkelaars tot producenten, verdelers en installateurs van (ver)bouwmaterialen, -producten en –diensten en dit in de ruimste zin van het woord.
Beursbanner
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle (praktische) informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.

Beurskalender: Bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... en opendeurdagen

Folders over nadenken over bouwen

Meer informatie op de website van deze bedrijven