De architect

Gewijzigd op 24/04/2012 door Gretel Kerkhofs

Bouwen met een architect is verplicht in Belgiƫ. Je moet een beroep doen op een architect voor een goed ontwerp van je woning. Daarnaast heb je ook een architect nodig om de werfopvolging van de bouw van je huis tot een goed einde te brengen.

Ontdek deze bouwbedrijven

Baksteengevel in combinatie met pleister
Woning met gevel in paarse handvorm baksteen, gecombineerd met gevelpleister
© De Saegher CRH Clay Solutions

Inhoud Bouwen met een architect

Bakstenen gevel in combinatie met hout
Deze woning is opgetrokken uit baksteen, gecombineerd met hout voor de inkomzone
© Nelissen

Wat doet een architect?

Een architect zorgt er voor dat het technische plaatje van een nieuwbouw klopt: een architect is namelijk in staat om van je huis meer te maken dan vier muren met een dak er bovenop. Hij of zij zorgt er voor dat je huis niet als een kaartenhuisje in mekaar zakt bij regen of wind, dat alles bouwtechnisch. Bovendien zorgt de architect er ook voor dat de werken volgens plan verlopen, hij volgt de werken op de werf op. Maar hij of zij kan er ook voor zorgen dat je van je huis een thuis kunt maken.

 

De architect als sfeerschepper

De architect kan een leefwereld creƫren waarin je je goed voelt. Een huis moet dus meer zijn dan een aantal vierkante meter en een hoop bakstenen. Het moet een identiteit hebben met jouw persoonlijkheid, jouw omgeving en cultuur. Een architect kan je daarbij helpen. Hij luistert naar je verlangens en behoeften en probeert die om te zetten naar een ontwerp op jullie maat. Verder is hij doorheen het bouwproject een vertrouwenspersoon en volwaardige bouwpartner.

 

 

Folders over nadenken over bouwen

Meer informatie op de website van deze bedrijven