Lens Ass Architecten wint Wienerbergerprijs op de FAB Awards

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Lens Ass Architecten
Winnaar Wienerbergerprijs
© Wienerberger

Tweejaarlijks worden kwalitatieve en architecturaal boeiende bouwprojecten in ons land bekroond met de Belgische Prijs voor Architectuur & Energie. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) en Electrabel GDF Suez. Naast deze prestigieuze prijs, bekroont Wienerberger een vernieuwend of opvallend bouwproject met keramische materialen.


De uitreiking vond plaats op dinsdag 25 oktober 2011 in Bozar te Brussel. In het bijzijn van talrijke prominenten uit de politieke, bouw- en culturele wereld, sponsors en architecten ontving Lens Ass Architecten uit Hasselt de prijs van Wienerberger voor de ‘Beste toepassing van Keramische bouwmaterialen’ voor de renovatie van een oude boerderij tot woning met dierenartsenpraktijk te Gaasbeek. De andere genomineerden waren een notariaat in Horebeke van Atelier Vens Van Belle en een loft project te Ronse van architect Volt.


Konijnenpijp

Een clustering van bestaande gebouwen werd door Lens Ass Architecten geordend door een volledig in baksteen gemetselde koker die praktijkruimte, woning en tuin verbindt. Deze nieuwe ‘konijnenpijp’ als sterk architecturaal element in baksteen voor vloer, muren en dak vormt een perfecte dialoog met de bestaande volumes in gerestaureerd metselwerk.


Duurzaam materiaal

Met de toekenning van deze prijs wil Wienerberger het creatief gebruik van keramische bouwmaterialen ook in de toekomst verder blijven ondersteunen. Baksteen is immers nog steeds het duurzame bouwmateriaal bij uitstek voor hedendaagse toepassingen in diverse stijlen.


Meer info: Wienerberger

Fabrikanten van gevelmaterialen

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven