Het laatste nieuws van Batibouw 2014

Gewijzigd op 19/02/2014 door TiM Vanhove

Tijdens de twee professionele dagen valt er heel wat nieuws te rapen op persconferenties allerhande. We hebben het meest opmerkelijke nieuws kort samengevat in enkele must knows.

Onze bouwspecialisten

 • Falcon - RondoufondsMaak kans op een door Jeroen Meus gesigneerd FALCON kookfornuis - Chef-kok Jeroen Meus is peter van het Rondoufonds om de ziekte van Duchene onder de aandacht te brengen. Het is een slepende aandoening waarvoor snel een oplossing gevonden moet worden. Om het fonds te steunen ontwikkelde FALCON samen met Jeroen Meus een uniek collector’s item dat als inzet van een wedstrijd geldt. Alle opbrengsten van de wedstrijd gaan naar het Rondoufonds. Wil je meedingen naar dit unieke door Jeroen Meus gesigneerde fornuis? Stuur een SMS ter waarde van 2 euro naar 6607 met de tekst FALCON tot en met 31/03/2014.
  © Falcon
 • O!BlogBezoek de O!Blog en win een gratis badkamer - Van Marcke zet maximaal in op inspiratie over badkamers, keukens en verwarming. Daartoe riep de specialist de O!Blog in het leven. De website biedt tal van praktische tips en nuttige informatie met onder meer weetjes over Van Marcke en zijn winkels. Met de Van Marcke 3D showroom-app kun je badkamerensembles bewonderen of een badkamer op maat van je budget en huis samenstellen. Maar de klap op de vuurpijl is een bezoek van de Van Marcke Badgast of zelfs een gratis badkamer. Interesse? Doe mee aan de Van Marcke Badgast-wedstrijd. Zo maak je kans op één van de twintig adviessessies en wie weet zelfs een fonkelnieuwe badkamer
  © Van Marcke
 • Combodeco HomeRecticel Insulation introduceert zolderisolatieoplossing voor de doe-het-zelver - Met de voorstelling van Combodeco Home slaat Recticel Insulation een nieuwe weg in op het gebied van isolatie. Combodeco Home is een duurzaam all-in-one isolatiesysteem voor hellende daken en wanden op maat van de doe-het-zelver. De PIR-isolatieplaten zijn voorzien van een hoogwaardige afwerking en tochtstrips en zwelbanden garanderen een goede luchtdichtheid. De plaatsing van het systeem verloopt bijzonder vlot. Combodeco Home is een eerste stap in de uitbouw van een volledig assortiment Home isolatieoplossingen. De producten zijn voorlopig enkel verkrijgbaar via Gamma.
  © Recticel Insulation
 • XellaBelg spreidt renovatiewerken uit financiële noodzaak - Wanneer mensen een huis kopen en verbouwen, investeren ze vooral in de verfraaiing van de woning en te weinig in de energie-efficiëntie. Toch is de bereidheid om erin te investeren groot. De belangrijkste hindernissen zijn een gebrek aan financiële middelen en onwetendheid over de eisen en keuze van bouwtechnieken en materialen om het E-peil van een bestaande woning te verbeteren. Kortom, de verbouwer heeft een grote behoefte aan betere informatie en meer ondersteuning voor energie-efficiënt verbouwen. Die vaststellingen blijken uit een studie van Xella, uitgevoerd door het onafhankelijke studiebureau i-VOX.
  © Xella
 • Dryco SystemsEtex lanceert droogbouwoplossingenEtex – de groep waaronder Eternit en Siniat vallen – lanceert Dryco Systems. Het nieuwe merk combineert de lichtgewicht droogbouwoplossingen voor buitenmuren. Volgens Etex zullen deze systemen de komende jaren een belangrijke plaats in de nieuwbouw- en renovatiemarkt innemen. De techniek maakt het mogelijke dunnere wanden te realiseren in vergelijking met natbouw. De voordelen zijn: een lichtere bouwstructuur, meer woonruimte, minder bouwfouten en afval, een kortere bouwtijd en een meerwaarde voor het gebouw door de hogere vloeroppervlakte. Dankzij de integratie van Siniat en de samenwerking met Eternit kan Etex binnen Dryco Systems een totaaloplossing aanbieden voor de afwerking van de binnen- en buitenschil van de buitenmuren.
  © Dryco Systems
 • Bosch vaatwasserBosch vaatwasser weet raad met wijnglazen - Bosch zet zijn gamma inbouwvaatwassers met label A+++ in de kijker. Dankzij nieuwe technologieën zoals OpenAssist en Zeolith en diverse extra functies beantwoorden de toestellen nog beter aan de hedendaagse verwachtingen. Opmerkelijke innovatie is het ingenieuze glazenrek. Het laat toe je mooiste wijn- en champagneglazen met een gerust hart aan de vaatwas toe te vertrouwen. Een ingenieuze houder maakt het mogelijk vier hoge wijnglazen of chamagneflutes in de vaatwasser te stoppen. Elk glas zit veilig en apart vastgeklemd in de houder. Zo kunnen de glazen geen contact maken en blijven ze krasvrij. De onderste korf van de korfsystemen VarioFlex en VarioFlex Plus bieden plaats voor 4 houders of 16 glazen op hoge voet. De vaatwassers beschikken over een speciaal programma om glazen perfect en met de grootste zorg te reinigen.
  © Bosch
 • BatibouwBelgische bouwer vraagt duidelijkheid - Uit een enquête van Batibouw bij 8.000 Belgen blijkt dat de Belgische (ver)bouwer behoefte heeft aan duidelijkheid over de fiscale maatregelen. De crisis blijkt voor 20% van de aspirant-bouwers de reden om het project op de lange baan te schuiven. Bij renoveerders is de crisis voor meer dan 30% de reden om het project over een langere termijn te spreiden. Daarnaast blijkt ook de onzekerheid over het voortbestaan van premies voor energiebesparende maatregelen en de toekomst van de Woonbonus een belangrijke hinderpaal te zijn in het nemen van de beslissing om te bouwen of renoveren. Daarnaast is voor 25% van de bevraagden de onzekerheid over de woonbonus net een reden om in 2014 nog aan het project te beginnen.
  © Batibouw
 • AannemerAannemers pessimistisch over 2014 - Bouwunie hield dan weer de vinger aan de pols bij de aannemers. Die zijn nog niet zo gunstig gestemd over 2014. De nasleep van de crisis laat zich nog voelen en evoluties als de toenemende concurrentie, met een verhoogde druk op de prijzen tot gevolg, en de tendens naar meer werken met onderaannemers in plaats van met eigen personeel, zorgen voor ongerustheid. Dit blijkt uit de jaarlijkse enquête van Bouwunie bij 255 Vlaamse algemene, ruwbouw- en woningbouwaannemers. 45% van de aannemers die actief zijn in de nieuwbouw van woningen, zien zich in 2014 minder opdrachten uitvoeren dan in het al magere 2013. Toch doen bouwheren er goed aan om hun bouwplannen niet langer uit te stellen.
  © Habitos
 • Ben-leningING biedt BEN-leningen aan - Na Triodos Bank en Belfius heeft ook ING toegezegd voordelige leningen toe te kennen aan wie energiezuinig bouwt. De Vlaamse overheid roept banken sinds vorig jaar op interessante leningformules aan te bieden voor dergelijke woningen. Het is belangrijk dat banken mee stappen in het streven naar energiezuinige nieuwbouw. De maandelijkse besparing op de energiekost biedt de bouwer een hogere afbetalingscapaciteit en dus meer ruimte om te lenen om de initiële meerkosten te overbruggen. Wanneer de banken de energiebesparing mee in rekening brengen wanneer ze leningen toekennen, maken ze het dus meer mensen mogelijk te investeren in zuinige nieuwbouw.
  © Habitos
 • BelfiusBelfius lanceert met succes woonkrediet voor energiezuinig bouwen - In 2013 lanceerde Belfius – naast Triodos Bank – als eerste een lening voor energiezuinig bouwen. Een jaar later maakt de bank een gunstig bilan op voor deze leningformule. Het afgelopen jaar ging ongeveer 10% van de verstrekte woonkredieten naar BEN-woningen. Het Woonkrediet voor Energiezuinig Bouwen biedt een contractueel bepaald rentevoordeel voor het totale bedrag en de volledige looptijd van het krediet. De korting bedraagt op dit moment 0,25% en geldt voor alle kredietformules, los van de gekozen rentevoet (vast of variabel), looptijd en terugbetalingswijze. Een ander voordeel van het Woonkrediet voor Energiezuinig Bouwen is dat er bij het bepalen van de terugbetalingscapaciteit rekening wordt gehouden met de geschatte energiebesparing en met de waarde van een Bijna-Energieneutrale woning. Vandaar de mogelijkheid een hoger bedrag te lenen dan voor een traditionele woning.
  © Habitos
 • Stand BatibouwAntargaz wint Communication Award - Energieleverancier Antargaz - verdelere van propaan-, butaan- en aardgas - zette dit jaar sterk in op communicatie en een verbeterde stand. Die inspanningen zag het bedrijf dat hoog inzet op service, kwaliteit, innovatie en prijs, gisteren beloond met de Communication Award in de categorie 'Standen kleiner dan 70m²'. Na de tweede plaats in 2013 klimt Antargaz nu naar de top in deze categorie dankzij de creatieve communicatie en een uitzonderlijke marketing flair. Meer bepaald de maquettes van de energiespelers zijn zowel praktisch als aantrekkelijk.
  © Antargaz
 • Batibouw - Communication Award 2014Quick-Step heeft beste productpresentatie - Vloerenspecialist Quick-Step werd op Batibouw bekroond om zijn productpresentatie. Het bedrijf kreeg daarom de Communication Award voor productpresentatie in de categorie 'standen groter dan 70m²'.
  © Quick-Step

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven