Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Fakro integreert E³ technologie in dakvensters

Fakro, een van de grootste innovators op de markt van dakvensters, zet met hun E³ Technology een nieuwe standaard. Dit nieuwe systeem is uitgerust met een geïntegreerd ventilatiesysteem en superisolerend 1.0-glas, extra beschermd tegen inbraken en uiterst gebruiksvriendelijk, onder meer door een elektrische bediening.


Handgreep

Fakro heeft altijd al een andere kijk op dakvensters gehad. De in het verleden ontwikkelde technieken onderscheiden Fakro vandaag nog van andere dakvensters op de markt. Zo is er de bediening, met de comfortabele handgreep onderaan de vleugel. Met de introductie van de E3 Technology bevestigt Fakro zijn reputatie. De nieuwe technologie bundelt drie essentiële dakvensterkwaliteiten – energie-efficiëntie, veiligheid en gebruiksgemak – in één geperfectioneerd systeem. Daarmee verhoogt Fakro meer dan ooit het leefcomfort in elke zolderruimte.


Energie-efficiëntie

Fakro dakvensters zijn uitgerust met integreerde ventilatiesystemen. Dankzij de in het dakvenster geïntegreerde ventilatieroosters wordt een efficiënte ventilatie gerealiseerd. Het continu regelbare schuif- (V40P) of klepventilatierooster (V50P) in het bovenste deel van het dakvenster doseert optimaal de verse luchttoevoer naar de binnenruimte en vermindert afkoeling tijdens koude dagen of bij sterke windstoten. Dat garandeert niet alleen een gezond microklimaat, maar levert ook aanzienlijke besparingen op voor de verwarmingsfactuur.
Daarin speelt ook de dubbele beglazing een grote rol. Die bestaat standaard uit gehard glas aan de buitenzijde en glas met een laag emissievermogen aan de binnenzijde. Beide elementen zijn onderling verbonden met een TGI-lijst als koudebrugonderbreking. Dat thermisch tussenkader beperkt koudebruggen tot een minimum. Condensatie op de randen van de beglazing wordt op die manier voorkomen, waardoor het hout een langere levensduur heeft.
De ruimte tussen de ruiten is gevuld met edelgas. Het glas haalt een thermische isolatiewaarde van 1,0 W/m2K, waardoor warmteverlies door transmissie in de winter wordt beperkt en de overmatige opwarming van de vertrekken in de zomer aan banden wordt gelegd. Fakro dakvensters kunnen met verschillende soorten beglazing worden uitgerust.


Gebruiksgemak

Alle Fakro dakvensters zijn onderaan uitgerust met een ergonomische handgreep. Deze unieke bediening maakt het openen, sluiten, vergrendelen of in één van de kierstanden zetten eenvoudiger dan ooit. Om het gebruikers nog gemakkelijker te maken, worden de dakvensters optioneel uitgerust met een elektrische motor. Een afstandsbediening volstaat dan om het venster in de gewenste positie te zetten. Alle dakvensters met E³ Technology kunnen ook worden afgewerkt met de gebruikelijke Fakro toebehoren: zonweringen, verduisteringsgordijnen, insectenhorren en rolluiken.


Veiligheid

Appartementen en privéwoningen vormen almaar vaker het doelwit van inbrekers. Eigenaars van gebouwen investeren in inbraakwerende systemen die het verticale schrijnwerk beschermen. Dakvensters worden daarbij vaak over het hoofd gezien, terwijl die net zo goed toegang tot het gebouw kunnen verschaffen. Uit de inbraakstatistieken blijkt ook dat inbrekers zich almaar vaker toegang verschaffen via dakvensters. Om het aantal inbraken via dakvensters te beperken, is de structuur van de Fakro dakvensters verstevigd. De voornaamste kenmerken op een rij:

  • een innovatieve oplossing om de scharnieren te bevestigen
  • een speciale versteviging van het hout en van de vergrendelingselementen
  • een bijkomend metalen profiel onderaan de vleugel.

Alle Fakro vensters zijn zodanig gebouwd dat de vensters niet openen wanneer met de voet op het bovenste gedeelte van het dakvenster - klassiek het zwakste punt - wordt getrapt. De dakvensters met E³ Technology zijn uitgerust met een verhoogde inbraakwering.

Info: Fakro

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in