Financiele aspecten

Energieconsulenten moeten ons leren energiezuinig renoveren

Professionele organisaties moeten energieconsulenten aanstellen om kansarme gezinnen te ondersteunen in het renoveren van hun woning, om collectieve renovatieprojecten en hernieuwbare energieprojecten te bevorderen. Dat wil alleszins minister van Energie Bart Tommelein. Hij maakt 1,6 miljoen euro vrij om de energieconsulenten te financieren.
Het doel van de minister is om via de energieconsulenten de gezinnen, de landbouwsector en de bouwsector nog beter te bereiken. “Alle verenigingen die energiearmoede aanpakken, collectieve renovatieprojecten stimuleren en hernieuwbare energieprojecten bevorderen, kunnen intekenen. “We willen een sneeuwbaleffect creëren om iedereen te overtuigen van het belang van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie,” zegt minister van Energie Bart Tommelein.
 
Voor de totale oproep is een bedrag van 1,6 miljoen euro voorzien, per project is er een maximumbudget van 150.000 euro. De energieconsulenten moeten zich toespitsen op één doelgroep en binnen elk project wordt één voltijdse medewerker ondersteund.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in