Financiele aspecten

Cocoon, inspiratie voor decoratie!

Ieder jaar brengt COCOON, de grootste woon- en interieurbeurs van België, klinkende namen uit de wereld van design, meubels, textiel, (tafel)decoratie en tuin samen. In 2016 pakt de lifestylebeurs uit met het DecoLab, een ideeën lab waar de bezoekers onder begeleiding van professionals hun eigen moodboard kunnen samenstellen. Interesse? Habitos.be stuurt 10 lezers naar Cocoon voor een inspirerend bezoek.
COCOON zet voor zijn 27ste editie – van zaterdag 19 tot en met zondag 27 november in op het thema Into the Wild. Maak je klaar voor een inspirerende reis langs de recentste trends binnen de decoratiewereld...
Het doel van die 75.000 bezoekers, die de 30.000 m² tentoonstellingsruimte van COCOON doorwandelen? Een Woonproject realiseren of inspiratie over decoratie opdoen aan de hand van hun 5 zintuigen. Keuken, badkamer, slaapkamer, salon of tuin ... geen hoekje binnen of buiten het huis waar de exposanten geen blijf mee weten.
 

DesignZone

COCOON dat is jong creatief talent ontmoeten in de DesignZone gewijd aan Belgische ontwerpers. Bezoekers kunnen de - heel betaalbare - creaties hier rechtstreeks bestellen.
 

DecoLAb

Met het DecoLab trekt COCOON dit jaar ook de interactieve kaart. In deze nieuwe ruimte kan de bezoeker met de beschikbare tijdschriften zijn eigen moodboard samenstellen. Onder begeleiding van Evy Dooms (Penny's Lane), interieurvormgeefster gespecialiseerd in moodboards, maakt hij er een visuele collage van zijn geliefde stijlen. Eens de ideeën samengebracht, kan hij op zoek naar de exposanten die aan zijn verwachtingen voldoen.
 

Workshops

Verder kan de bezoeker zich in verschillende workshops bepaalde technieken eigen maken: 
 
  • Decoratief schilderen, basistechnieken van mozaïek en meubels maken uit pallethout (www.lesdebrouillardes.be)
  • Het gebruik van etherische oliën en natuurlijke aroma's die bijdragen tot welzijn in huis (www.terredaroma.com)
  • Basisprincipes van feng-shui om een harmonieuze omgeving te creëren en tips & tricks van "home organising" om elke kamer van uw woning te ordenen. (www.lessandmore.be)
  • De dagelijkse show-cookingsessies prikkelen de smaakpapillen volgens de hedendaagse trends in de “Into the Wild”-keuken...!
Surf voor bijkomende inlichtingen over de workshops of om in te schrijven naar Cocoon.be.
 

Shoppingzone

Onze 200 exposanten die de hele woonomgeving, tuin inbegrepen, aan bod laten komen, wachten de bezoekers met open armen op om hen in te wijden in de nieuwste trends.
Daarenboven kunnen ze de stukken die hun hart sneller doen slaan, aankopen. In de Shoppingzone vinden ze allerhande kleine en decoratieve voorwerpen om hun interieur om te fleuren. Ideale “geschenktips” nog vóór de kerstperiode aanbreekt!
 

Een exclusieve chef!

In samenwerking met Dovy Keukens organiseert COCOON een exclusieve wedstrijd waarmee een "live" 5-gangendiner, bereid door een gerenommeerde chef-kok, te winnen valt.
De “show-cookingruimte” wordt die avond volledig gereserveerd voor de 10 winnende koppels.
Zich inschrijven voor de wedstrijd kan op Cocoon.be
 

Licht... recht uit het hart

Speciaal voor deze 27ste editie wordt een “COCOON” kaars, gemaakt door Jody-Lo, verkocht aan de prijs van €27. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel Pink Ribbon. Online aankoop via ons e-ticketingplatform.
 

Praktische informatie

Openingsuren
  • Van zaterdag 19 tot zondag 27 november 2016 van 11 uur tot 19 uur.
  • Avant-première op 18 november van 17 uur tot 23 uur (enkel op uitnodiging).
  • Ladies’ day op dinsdag 22 november. Gratis toegang voor alle dames en voor alle specifieke  workshops waaronder een “beauty truck” (epileren, manicure, pedicure, nagels lakken).
  • Kids Zone: iedere zaterdag en zondag van 11 uur tot 19 uur en op woensdag van 13 uur tot 19
  • uur.
  • Nocturne op vrijdag 25 november tot 23 uur.
Tickets
  • €10 (gratis voor begeleide kinderen jonger dan 12)
  • Korting van €2 op ieder ticket dat online wordt gereserveerd (via Cocoon.be).
Food
Neem aan de open haard (Sfire/M-Design) van de Vascobello coffeebar gezellig plaats in meubels van Vincent Sheppard en geniet er van een hapje en/of een drankje. De Champagnebar (Laurent Perrier) zorgt alvast voor een voorsmaakje van de feesten.
 

Gratis naar COCOON

Zin in deze ontdekkingstocht? Habitos.be mag 10 lezers naar Brussels Expo (Heizel) sturen met de complimenten van de beursorganisator. Wie in aanmerking wil komen, stuurt ons het thema samen met zijn adresgegevens naar [email protected]

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in