• Home
  • »
  • Bouwen
  • »
  • Renoveren
  • »
  • Bezoek meer dan 90 renovaties tijdens de Vlaamse Renovatiedag 2013

Bezoek meer dan 90 renovaties tijdens de Vlaamse Renovatiedag 2013

Gewijzigd op 23/05/2013 door Daan Slingers

Op zondagnamiddag 26 mei 2013 staat de 15de editie van De Vlaamse Renovatiedag op het programma. Hét moment om een namiddag op pad te gaan voor al wie verbouwplannen koestert. De Renovatiegids, die een overzicht biedt van alle 92 renovatieprojecten, ligt nu in de dagbladhandel. Nieuwsgierige surfers kunnen terecht op de vernieuwde website voor een virtueel bezoek aan alle realisaties. De Vlaamse Renovatiedag is een organisatie van de NAV en het tijdschrift 'Ik Ga Bouwen & Renoveren'.

Onze renovatiespecialisten

Renovatie
De Vlaamse Renovatiedag vindt plaats op zondag 26 mei 2013.
© Archedea
Op De Vlaamse Renovatiedag krijgen potentiële verbouwers gratis de kans om heel wat pas gerealiseerde renovaties te bezoeken. Het zijn stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering.

Inspiratie voor renovatie

Bezoekers kunnen inspiratie opdoen en een gesprek aanknopen met de mensen achter de verbouwing. Zo krijgen aanwezigen uit de eerste hand te horen hoe de renovatie is aangepakt. Architect en bouwheer belichten hoe de ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen.

Tijdens deze editie is er extra aandacht voor water in huis. En dit in al zijn facetten: van buffering van water en het gebruik van regenwater tot het vervangen van oude leidingen. Van zwemvijvers tot sanitair comfort.

Bezoek renovatieprojecten

Geïnteresseerden kunnen de renovatieprojecten gratis bezoeken op zondag 26 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

Opgelet: bepaalde projecten zijn enkel op afspraak te bezoeken. Wie benieuwd is naar de deelnemende projecten kan via de site al een virtueel bezoek brengen aan alle realisaties.

Praktische informatie van de Vlaamse Renovatiedag

Datum: zondag 26 mei 2013 van 13u tot 18u
Meer infoDe Vlaamse Renovatiedag
Infosessies renoveren
Om je op weg te helpen bij jouw renovatie organiseert De Vlaamse Renovatiedag in juni drie infosessies die het renovatieproces van A tot Z doorlopen. Deze gaan door in Gent op dinsdag 4 juni, in Antwerpen op donderdag 6 juni en in Leuven op donderdag 13 juni.

Deelname is gratis.

Meer info en inschrijvingen: De Vlaamse Renovatiedag
Beursbanner
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle praktische informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.

Folders over renoveren

Meer informatie op de website van deze bedrijven