300.000 personen maken van Batibouw groot succes

Batibouw, editie 2015 zit er alweer op, en van één ding kunnen we alvast zeker zijn: het was een top-editie! Maar liefst 229.000 particulieren en zo'n 71.000 professionelen maakten dit jaar de trip naar de paleizen op de Heyzelvlakte
Een doelbewuste verschuiving binnen het thema van “nieuwbouw” naar “renovatie” ligt hier zonder twijfel mee aan de basis. We zien hierin het bewijs dat Batibouw meer is dan alleen maar een beurs die zijn pijlen richt op volledige bouwprojecten. Ook aan iedereen die op zoek is naar kwalitatieve informatie omtrent het verbouwen of renoveren van een bestaande woning verdient best een duwtje in de rug.
 
Batibouw is en blijft nu eenmaal de referentie binnen de bouwsector.  Van alle bezoekers had liefst 77% concrete plannen en kwam zijn licht opsteken op de grootste Belgische beurs voor bouwlustigen.

Concrete plannen

 De verschuiving waarover we het hadden, heeft zich duidelijk laten zien in de interesses van de aanwezigen. Iets meer dan 47% werkte aan een verbouwing van een bestaand project, terwijl respectievelijk bijna 20% zich verdiepte in een nieuwbouwproject en iets meer dan 10% zich eerder toespitste op de herinrichting van een bestaande woning.  Bovendien gaf liefst 82% van de bezoekers te kennen hun project binnen het jaar te willen starten en had dus heel concrete plannen.
 
Gaan we iets dieper in op de beweegredenen, zien we dat een bezoek aan Batibouw voor bijna de helft nog steeds de belangrijkste reden is om alle nieuwigheden te leren kennen.  Maar ook wie zocht naar een oplossing voor een specifiek probleem, kon zijn gading bij ons vinden met om en bij de 43% van de bezoekers.
 

56 kaarsjes

Zéér positieve cijfers dus voor een beurs die ondertussen 56 kaarsjes mocht uitblazen en die steeds meer evolueert naar een duidelijke bezoekers gerichte aanpak en visie. Bewijs is dat bijna 1000 exposanten steevast de keuze maken om elk jaar weer aanwezig te zijn en zich ten dienste te stellen van de alsmaar beter geïnformeerde bezoeker. 
 
Maar ook wij als organisator van Batibouw doen onze uiterste best om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.  Zo zorgden wij er bijvoorbeeld door dat u de juiste exposant in een mum van tijd kon terugvinden door onze gratis te downloaden app of, indien u liever een papieren versie wenste, u een beursplan en catalogus aan te bieden. 
 
Wij houden er dan ook aan u alvast hartelijk te bedanken voor uw bezoek en streven er naar om van elke editie een succes te maken.
 
Of u nu bouwt of verbouwt, bij ons kan u steeds terecht voor professioneel advies, zodat ook uw project een succes wordt.

Auteur: Batibouw
Meer info: Batibouw

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in