Financiele aspecten

verzekering gewaarborgd wonen

In deze crisistijd waarin het laatste ontslag nog niet gevallen is, vormt de verzekering gewaarborgd wonen geen overbodige luxe. Zo’n verzekering helpt tussenkomen in de aflossing van je hypothecaire lening wanneer je onvrijwillig je werk verliest. De Vlaamse overheid neemt de verzekeringskosten op haar.

Nieuwbouw en renovatie

Een verzekering gewaarborgd wonen kan in principe door iedereen aangevraagd worden die geld leende voor een nieuwbouw of een verbouwing in Vlaanderen. Enige voorwaarde is dat de lening recent werd afgesloten, en dat je minstens 50 000 euro leende voor een aankoop van een woning of een nieuwbouw, of minstens 25 000 euro voor een verbouwing. Ook kan de verzekering alleen aangevraagd worden voor een eerste woning, en zullen nieuwbouwprojecten een energiepeil van E70 moeten behalen.

Inkomstenverlies

Mocht je plots onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt vallen, vangt deze verzekering het hierdoor geleden inkomstenverlies gedeeltelijk op. Het bedrag dat de verzekeraar uitkeert is afhankelijk van het geleden inkomstenverlies, de maandelijkse afbetaling en de periode dat je de verzekering aangaat. Dat kan voor maximaal tien jaar. Het bedrag zal wel nooit hoger zijn dan 600 euro per maand. De volledige verzekeringskosten worden door het Vlaamse gewest gedragen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in