Verwarming

Vaillant stelt uitgebreid gamma warmtepompen voor op Batibouw 2008

Aanbevolen partners

SoSimply logo
Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Zehnder Group
Viessmann Belgium logo
Logo DRU
Antargaz
Bulex logo
Logo Bosch

Vaillant zal op Batibouw 2008 een breed gamma warmtepompen voorstellen onder de noemer geoTherm. Het gamma bevat toestellen volgens de drie principes: water-lucht, water-water en water-grond.


Op Batibouw stelt Vaillant een volledig gamma warmtepompen voor, onder de naam geoTHERM. Alle types zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en vermogens.

1. de geoTHERM VWS: dit betekent Wasser-Sole (water-grond). Dit type haalt zijn warmte uit de aarde. Om gebruik te maken van die warmte kan bijvoorbeeld gewerkt worden met aardsondes die tot een diepte van 75 meter gaan (een verticale grondwarmtewisselaar) of met een netwerk van buizen dat op een diepte van ca. 1,5 meter in de bodem wordt ingegraven (horizontale grondwarmtewisselaar).

2. De geoTHERM VWW: dit betekent Wasser-Wasser (water-water). Dit type haalt zijn warmte uit grondwater. Voorwaarde voor dit systeem is dat er in de grond een waterlaag aanwezig is, en dit tot op een diepte van maximaal 15 meter. Dit water wordt dan uit de waterlaag opgepompt en na afname van de warmte teruggepompt. Dit systeem geeft het beste rendement (uitgedrukt in 'Coëfficient of output performance', of COP).

3. De geoTHERM VWL: dit betekent Wasser-Luft (water-lucht). Dit type haalt zijn warmte uit de omgevingslucht. Dit type is de meest eenvoudige in installatie - geen grondwerken noodzakelijk - maar geeft ook het laagste rendement (COP)

Verschillende vermogens
De standaard versie, geoTHERM, die verwarming biedt en zowel in de VWS, VWW als de VWL uitvoering beschikbaar is kan met een warmwaterboiler (bv. geoSTOR) gecombineerd worden en is beschikbaar in verschillende vermogens (tussen 10 en 17 kW).
Daarnaast biedt Vaillant eveneens de geoTHERM exclusiv, die naast verwarming ook warm sanitair water met een ingebouwde boiler biedt en passieve koeling door één toestel (beschikbaar in de versie VWS en een vermogen van 10 kW).

Rendementen
Afhankelijk van het type bieden de warmtepompen verschillende rendementen. De geoTHERM VWW 101/2 bijvoorbeeld (water/watersysteem) heeft een COP van 5,5 wat betekent dat per elke kW die er gebruikt wordt er 5,5 kW opbrengst verkregen wordt.

Bewezen kwaliteit
Vaillant heeft een gedegen en lange ervaring met warmtepompen voor woning-verwarming. In Duitsland kreeg de geoTHERM in een vergelijkende studie door Stiftung Warentest in juni 2007 de score van 2,1 en werd daarmee geëvalueerd als beste in zijn soort. In landen zoals Duitsland (de bakermat van Vaillant), Oostenrijk en Zwitserland maakt men al geruime tijd dankbaar gebruik van deze techniek. Ook in België zit het gebruik van de warmtepomp in de lift.

Wanneer in overweging nemen?
Warmtepompen zijn bijzonder geschikt als alternatief bij nieuwe woningen (met vloerverwarming) die zeer goed geïsoleerd zijn. Bij de toepassing van een warmtepomp dient de warmtebron, die gratis warmte levert, gekozen te worden afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en van de functie die deze dient te vervullen. Essentiële parameters zijn de beschikbaarheid van de warmtebron en de warmtebehoefte (het noodzakelijke vermogen) van de woning.

Volledig aanbod
Naast de warmtepomp alleen, levert Vaillant eveneens verschillende types warmwaterboilers, zoals de geoSTOR. De noodzakelijke regeling is daarenboven standaard in de geoTHERM ingebouwd.

Daarnaast staat Vaillant haar klanten ook bij met kennis, expertise en advies in de juiste keuze. Daarvoor heeft Vaillant een aantal overeenkomsten gesloten met specialisten op elk gebied (boorspecialisten, bodemspecialisten etc...)
Op deze manier zal de installatie van de warmtepomp vlot en vlekkeloos kunnen verlopen.

Meer info: www.vaillant.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in