The Block 2009 trekt naar Gent

Na twee keer Antwerpen, een keer in Mechelen, Oostende en Hoegaarden, trekt The Block dit najaar naar Gent. Belangrijkste nieuwigheid is dat de koppels slechts 100 euro startbudget krijgen, en de rest gaandeweg moeten verdienen. De vier duo’s zullen dus zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen moeten steken.


Loft

De crisis heeft dus ook toegeslagen bij The Block. De vier duo’s, die elk een quasi identieke loft in Gent moeten verbouwen, zullen dat moeten doen in amper tien weken, met slechts honderd euro als startbudget. Om vakmannen in te huren zal er dus weinig ruimte zijn, zeker in het begin. De koppels die hun kwaliteiten als verbouwers en interieurinrichters het meeste tonen, zullen daarvoor wel beloond worden met extra financiën.


Sanchez

De hoofdprijs dit jaar is een geldbedrag van 50 000 euro. De vier lofts worden op dezelfde manier ingedeeld, en elk koppel zal ook tegelijkertijd dezelfde kamer moeten verbouwen. Alle koppels die de vooropgestelde deadline respecteren, zullen daardoor aanspraak maken op de kamerprijs. Ze zullen dan wel het strenge maar rechtvaardige oordeel moeten afwachten van een jury van deskundigen én van het onverbiddelijke arendsoog van de vaste bouwmeester Sanchez. De jury van Block-experten zal ook voor de helft bepalen wie de uiteindelijke hoofdwinnaar wordt. De andere helft van het oordeel wordt bepaald door het stemgedrag van de tv-kijkers.


Daktuin

The Block zoekt dit jaar voor het eerst de stad Gent op. Aan de rand van de binnenstad, en vlakbij het station Gent-Dampoort, wordt een oude industriële textielsite omgebouwd naar een woonproject met in totaal twaalf lofts, vijf appartementen, expositie- en kantoorruimtes en winkels. De vier duo’s van The Block zullen vier lofts in deze gestripte ruwbouw moeten omtoveren naar moderne, luxueuze wooneenheden.
Uniek aan dit project is de daktuin van bijna 1 100 vierkante meter, en dat is meteen de grootste daktuin van Gent. De tuin komt bovenop een garage waar plaats is voor maar liefst 54 wagens. De bewoners van de lofts kunnen niet alleen genieten van een mooi uitzicht op de tuin, ze kunnen er ook effectief van genieten. Via een loopbrug hebben de bewoners rechtstreekse toegang tot de daktuin.
Presentatoren van dienst zijn opnieuw Hans Otten en Hanne Troonbeeckx. De opnames zijn eind juni gestart.

De afleveringen zie je wekelijks op dinsdag, om 20u40, op je tv.Info: VT4
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in