Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Schüco maakt grote glasvlakken met passiefcertificaat haalbaar

Schüco introduceert het AOC-gevelsysteem, voluit de AOC 50/60 ST SI. Deze opzetconstructie met 50 of 60mm systeembreedte kan zowel op stalen of houten glasgevelconstructies worden aangebracht. Het systeem garandeert een maximale energie-efficiëntie -de Uf-waarde ≤ 0,8 W/m²K spreekt voor zich – en een hoog plaatsingsgemak, zelfs bij complexe constructies.
AOC ST SI maakt het dan ook mogelijk dakraamconstructies en grote verticale geveloppervlakken te maken voor passiefgebouwen. Alle acht mogelijk systeemopties kregen immers een passiefhuiscertificaat. Schüco bereikt die certificatie met de smalste glasdiktes op de markt. Als verticale gevel halen beide systeembreedtes de voorschreven thermische waarden al met een glasdikte van 40mm voor hout en een glasdikte van 46mm voor staal. Het geheim hierachter is een gloednieuw isolatorconcept.

Geen energieverlies

Reflectievlakken op de isolatieband beperken het energieverlies via warmtestraling. Daarnaast beperken gepatenteerde kunststof aandruklijsten het warmteverlies via de schroefverbindingen tot een minimum. Het systeem is beschikbaar met een aluminium of stalen basisprofiel, al dan niet gegalvaniseerd. Een nieuwe kruitschiethamertechnologie laat toe het profiel sneller te bevestigen in vergelijking met lassen. Dat beperkt de fabricagetijd aanzienlijk. Bovendien wordt het risico op het buigen van de profielen vermeden aangezien er geen warmte betrokken is in dit proces.

Meer infoSchüco

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in