Dakwerken

Red Dot Design Award 2010 voor Monier dakpannen

Aanbevolen partners

SoSimply logo
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
logo FAKRO
Velux logo
logo Xella

Monier, de grootste dakpannenproducent ter wereld, behaalde de Red Dot Design Award 2010 met haar dakpannen Rubin 13V (klei)en Tegalit (beton) in de categorie ‘Product Design’. Deze onderscheiding wordt uitgeloofd aan producten met een innovatief design en is een wereldwijde erkenning.


Het dakpanmodel Rubin 13V is een keramische dakpan, groot formaat (+/- 13/m²). De zij –en kopsluitingen staan garant voor een optimale waterafvoer. Een dakpan geschikt voor nieuwbouw als renovatie: variabele latafstand van 3cm en licht in gewicht.
De Rubin 13V is beschikbaar in rood (rode scherf) en verschillende tinten zwart tot antraciet (in de massa gekleurd). Hierdoor wordt de esthetiek bewaard op plaatsen waar dakpannen op maat worden geslepen (dakvenster, dakkapel) en is er geen lelijke rode rand te zien. De dakpan is verder
beschikbaar in natuur, engobe en mat of glanzend verglaasd.


Tegalit

Een vlakke betondakpan, groot formaat (+/- 10/m²) die esthetiek, ecologie en budgetvriendelijkheid
moeiteloos weet te combineren. Met de keuze voor betondakpannen draagt u bij aan de bescherming van het milieu. De productie van betondakpannen levert een CO2-uitstoot die tot 60% lager ligt dan andere dakbedekkingmaterialen.


Uitvoerig getest

Zoals alle dakpannen van Monier werden ook de Rubin 13V en Tegalit uitvoerig getest in de wind –en regentunnel. In deze testen worden diverse weersomstandigheden gesimuleerd. De garantie bedraagt 30 jaar op de dakpannen en hulpstukken. In combinatie met andere materialen van Monier om het hellende dak af te werken (onderdakfolies, aansluitingen, ventilerende ondervorsten, etc.) kan bovendien de daksysteemgarantie worden verleend (info: www.dakgarantie.be), deze unieke garantie voor het hellende dak is 15 jaar geldig, bijkomend aan de productgarantie van 30 jaar.

Meer info: Monier

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in