Financiele aspecten

Premie toegelicht: plaatsing van een zonneboiler

Zonnepanelen beleven meteen een echte hausse dankzij de groene-stroomcertificaten, maar ook de plaatsing van een zonneboiler zou een mooi kerstcadeau zijn voor zowel het milieu als je energiefactuur. De grote netbeheerders belonen zo’n installatie dan ook met een forse premie.


Premie van netbeheerders

Zonneboilers werken ook op de gratis energie van de zonnewarmte. Groot verschil met zonnepanelen is dat zulke boilers geen elektriciteit opwekken maar zorgen voor de opwarming van het sanitair warm water. De drie grote netbeheerders – Infrax, Eandis en de Provinciale Brabantse Energiemaatschappij – geven hier een forse premie voor, als de zonneboiler tenminste geïnstalleerd wordt in een woning die minstens drie jaar oud is.

De premie bedraagt 75 euro/m² collectoroppervlakte, met een minimum van 525 euro en een maximum van 1 500 euro. Eandis en de PBE maken wel een onderscheid tussen zonneboilers die worden gebruikt voor sanitair warm water of toestellen die ook voor ruimteverwarming worden gebruikt. Volor boilers die alleen dienen voor sanitair warm water leggen ze geen maximumbedrag op.

Om in aanmerking te komen, moet de plaatsing gebeuren door een geregistreerde aannemer. Daarnaast leggen de netbeheerders nog heel wat technische voorwaarden op aan de installatie.

 

Meer info: premie-overzicht Habitos.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in