Aanbevolen partners

SoSimply logo
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
logo FAKRO
Velux logo
logo Xella
Dakwerken

Nieuw op Batibouw - ruwbouw


Batisam
© Batisam

4 Vetro design slaat 4 vliegen in één klap
Batisam komt op Batibouw met het opmerkelijke 4 Vetro design raam van Internorm. De producent slaagde erin 4 voordelen in één raam samen te brengen: een gecombineerd houten-aluminium raamkader, goede akoestische én thermische prestaties en zonwering.
Dankzij het houtgebruik geven de ramen aan de binnenzijde een warme en authentieke uitstraling. Het hout wordt aan de buitenzijde beschermd door een aluminium afwerking. Zowel het hout als het aluminium kunnen in een brede kleurenwaaier worden afgewerkt.
Het nieuwe Internorm-product speelt meteen ook in op één van de vragen in de hedendaagse architectuur: zo slank mogelijk raamprofielen. Alle opengaande raamdelen zijn zonder kader uitgevoerd. Het glas is in het profiel van de opengaande delen bevestigd en kreeg een zwarte rand.
De 4 Vetro Design werd eind 2007 in Duitsland al bekroond om zijn uitmuntende energieprestaties. Het raamgeheel legt een U-waarde van 1,0 W/m²K voor en wanneer de optionele driedubbele beglazing wordt gebruikt, verbetert die prestatie tot 0,8 W/m²K. In dat geval kan overigens ook een passiefhuiscertificaat worden voorgelegd.
Een laatste troef van het systeem is de ingebouwde zonwering in de vorm van jaloezieën. Ze verbeteren de thermische en akoestische prestaties van het raam en laten verder toe de lichtinval te manipuleren.

Batisam - Paleis 4 - stand 110 


Hydropanel siert vloer, wand en plafond
Op Batibouw voegt Eternit met Hydropanel een nieuwe afwerkingsplaat toe aan zijn gamma. De plaat is speciaal ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer, douche, horeca of zwembaden. De vezelcementgebonden plaat heeft de specifieke eigenschappen die belangrijk zijn in vochtige ruimten. Zo is ze dampopen, waterbestendig, vormvast, brandveilig en bestand tegen bacteriën. Vooral dit laatste gegeven is een uniek en belangrijk voordeel.
Het verwerken en plaatsen van Hydropanel is eenvoudig. De afgeschuinde kanten maken een snelle plaatsing en afwerking mogelijk. Eternit heeft hiervoor de gepaste producten ontwikkeld: de Hydropanel Filler en Hydropanel Finisher.
De plaat kan overschilderd of betegeld worden.

Eternit - Paleis 5 - stand 517
Meer info: www.eternit.beRenson
© Renson

Loggia houdt de zon in schoonheid buiten
Zonwering is een belangrijk gegeven in de EPB-regelgeving. Met de Loggia biedt Renson een multifunctioneel antwoord op die vraag. Het zonweringssysteem bestaat uit mobiele kaders die vaste desinglamellen bevatten. De lamellen hebben een moderne look en zijn zo opgevat dat ze het directe zonlicht tegenhouden en irritante lichtreflecties vermijden. Naast het functionele aspect, verfraait Loggia de gevel. Bij verbouwingen krijg je een modern uitzicht.
Loggia combineert dus zonwering, esthetiek, intensieve ventilatie, insectenwering, verduistering- en beveiligingspaneel in één.
De Loggia is gegroeid uit het bestaande gamma Sunclips Patio schuifpanelen van Renson. Die kennen vandaag al een groot succes bij gevelbouwers omwille van hun esthetische meerwaarde.

Renson Ventilation & Sunprotection - Paleis 4 - stand 212

Terca
© Terca

De charme van oud, de kwaliteit van nieuw
De retrostijl blijft een trendsetter bij de gevelstenen. Terca en Desimpel spelen hier op in met respectievelijk Retro en Rustica. Twee gevelsteenreeksen met de look van een oude, maar de kwaliteit van een nieuwe gevelsteen. Kenmerkend voor de twee reeksen is het oude uitzicht, waardoor het lijkt alsof ze de tand des tijds hebben overleefd. Toch zijn ze gloednieuw.
Tijdens de productie ondergaan de gevelstenen een extra behandeling die hen een doorleefd effect geeft, met sporen van verwering, mortelresten,… Het resultaat: hoogkwalitatieve gevelstenen die eruit zien alsof ze jarenlang aan verwering werden blootgesteld. Zeker de rode kleurvariaties in de Retro ‘Belle Epoque’-stenen van Desimpel kennen een felle opmars. Ook met de meer gele tinten van de Retro Gaudi, Tiffany en Lautrec worden mooie projecten gerealiseerd. Voor een kalei-effect bestaan er stenen die rondom gecementeerd zijn: Retro Casa Lena.
Ook Terca Rustica doet gisteren herleven in woningen van vandaag en morgen. Of je nu kiest voor een klassieke of een avantgardebouwstijl, telkens schep je authentieke gezelligheid. De kleurnuances in de stenen zijn rijk en warm, gaande van geelroze tot oranjerood, en –heel recent- ook bruin en ‘greige’ (Rustica Oud Laethem).

Wienerberger - Paleis 5 - stand 309
Meer info: www.terca.be
 

Verhaert
© Verhaert

Glastegel nu ook als superisolator
De klassieke glastegel was lange tijd het zwakke broertje in de gevel als het op isolatiewaarde aankwam. Glastegelspecialist Verhaert & Co brengt daar nu verandering in met de HTI-block, de nieuwe glastegel van leverancier Solaris. Deze glasblok werd speciaal ontworpen om een oplossing te bieden voor de zwakkere thermische prestaties van glastegels.
In feite bestaat de HTI-block uit twee gewone glastegels die zoals gebruikelijk tegen elkaar zijn geplakt. Het geheim zit in de dikte van 16 cm, hierdoor verbeteren de thermische en akoestische prestaties aanzienlijk. Toch blijven de esthetische mogelijkheden van de glastegels perfect gevrijwaard.
De HTI-block heeft een U-waarde van slechts 1,8 W/m²K. Dat maakt de tegel geschikt voor plaatsen waar dit tot op vandaag niet aangewezen of zelfs toegestaan was.
Een andere nieuwkomer in het gamma is de glastegel met trapeziumvorm. Met twee korte evenwijdige zijden en twee lange niet-evenwijdige doet hij een beetje danken aan een sierlijke kegel. Door zijn onconventionele vorm is hij geschikt om allerlei speciale vormen en effecten te creëren. Deze glastegel kan bovendien in alle toepassingen worden gebruikt, zowel binnen als buiten.

Verhaert & Co - Paleis 4 - stand 420
Meer info: www.verhaert.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in