Aanbevolen partners

SoSimply logo
Recticel
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isover geeft 2 cm isolatiedikte gratis

 Van 15 oktober t.e.m. 15 november 2011 geeft isolatieproducent Isover op elke rol Isoconfort 35 dakisolatie 2 cm dikte gratis. Je krijgt dus 18 cm voor de prijs van 16 cm, 20 cm voor de prijs van 18 cm, en 22 cm voor de prijs van 20 cm. Zo win je twee keer. Meer isolatie betekent meer energiebesparing en meer wooncomfort. En dat zonder een euro extra te moeten investeren.

De voordelen van isoleren zijn gekend. Zo’n 50 tot 75 procent van ons energiebudget besteden we aan verwarming. Door goed te isoleren kunnen we onze verwarmingskosten doen dalen met 30 tot 40 procent. Want hoe beter een woning is geïsoleerd, hoe minder warmte er via het dak, de vloer en de buitenmuren verloren gaat. Een goed geïsoleerde woning houdt niet alleen tocht en vocht tegen, de wanden en vloeren zullen minder koud aanvoelen. Bijgevolg moeten we minder verwarmen, en een kleinere en dus goedkopere verwarmingsketel kan volstaan. Dat is prettig voor onze portefeuille en ook voor het milieu: minder brandstof leidt tot minder CO²-uitstoot. Ook in de zomer is een goede isolatie van groot belang, want dan blijft onze woning langer koel.

De meest renderende ingreep aan een huis is de isolatie van het dak. Langs het dak gaat immers gemiddeld 26% van onze verwarmingskosten verloren. Hoe dikker de laag isolatie, hoe meer ze isoleert en hoe minder we verbruiken. Naast de economische rendabiliteit is er nog een andere reden om een dak goed te isoleren. In de kamers onder een geïsoleerd dak stijgt het comfort aanzienlijk: in de winter gaat er minder warmte verloren, in de zomer vermindert het gevaar op oververhitting.


Hoe dikker des te beter

Dakisolatie wordt sterk gesubsidieerd. Onder bepaalde voorwaarden krijgen we tot 40% van onze investering terug via belastingvermindering. Daarnaast geven de distributienetbeheerders een premie, en dikwijls ook de gemeenten. Voeg daarbij de premie voor dakisolatie van het Vlaamse gewest: wie in de loop van 2010 minimum 40 m² dak of zoldervloer goed tot zeer goed isoleert, kan van de Vlaamse overheid een aanvullende premie krijgen van 500 tot 1.000 euro.
Dankzij al deze premies verdienen we onze investering in dakisolatie meestal binnen de twee jaar terug. Daarna kunnen we ten volle genieten van de verlaging van de energiefactuur.

In de regel geldt: hoe dikker isoleren, hoe beter. Want elke centimeter rendeert. Uiteraard zal de investering voor het isolatiemateriaal dan hoger liggen: 2 cm extra Isover isoconfort 35 kost per vierkante meter ongeveer 1 euro, btw inclusief, extra. De kosten voor de plaatsing zijn echter dezelfde: of je nu isoleert met 16 cm Isover isoconfort 35 of met 18 cm, voor de plaatser maakt dat geen verschil. De extra investering voor 18 cm Isover isonfort 35 in plaats van 16 cm is dan ook snel terugverdiend. De terugverdientijd van 2 cm extra isolatie op een dak van 100m² bedraagt amper 1 maand! (bron: rekenmodule op www.energiesparen.be/energiewinst/dakisolatie)


Isoconfort 35

Isover isoconfort 35 is een glaswolplaat die bekleed is met een zacht vlies uit polyester. De plaat is speciaal ontworpen voor de isolatie tussen kepers of regelwerk. Dankzij hun grote elasticiteit en hun licht gewicht kunnen de isolatieplaten gemakkelijk naar de zolder worden gebracht en tussen de balken worden geklemd. Om de 10 cm zijn er merkstrepen aangebracht, zodat de platen vlot op maat kunnen versneden worden. Dit vergemakkelijkt de plaatsing bij onregelmatige keperafstanden en vermijdt risico van koudebruggen.
Isover isoconfort 35 heeft een gedeclareerde lambdawaarde van 0.035 W/mK.

Voor meer info en deelnemende verkooppunten: www.isover.be/najaarspromo
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in