Aanbevolen partners

SoSimply logo
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isoleer jouw dak en win 3 keer

Meer isolatie betekent meer energiebesparing en meer wooncomfort. Het zorgt er ook voor dat je meer premies voor jouw dakisolatie kan krijgen. En daarenboven krijg je  nog steeds een aanzienlijk fiscaal voordeel wanneer je jouw dak isoleert. Je wint dus 3 keer. En van 1/10 t.e.m. 5/11 doe je dat zonder een euro extra te moeten investeren. Want op elke rol Isoconfort 35 schenkt Isover je tijdens die periode 2cm isolatiedikte gratis.
De meest renderende ingreep aan een huis is de isolatie van het dak. Langs het dak gaan immers gemiddeld 26% van onze verwarmingskosten verloren. Hoe dikker de laag isolatie, hoe meer ze isoleert en hoe minder we verbruiken. Goed voor het milieu en nog prettiger voor onze portefeuille! 

Meer comfort

Naast de economische rendabiliteit is er nog een andere reden om een dak goed te isoleren. In de kamers onder een geïsoleerd dak stijgt het comfort aanzienlijk: in de winter gaat er minder warmte verloren, in de zomer vermindert het gevaar op oververhitting. 

De Vlaamse overheid adviseert een Rd-waarde (warmteweerstand) van minstens 3,5 m²K/W (voor Brussel: 4 m²K/W). Om aan een Rd-waarde van 3,5  m²K/W te voldoen, moet aan de binnenzijde van het dak minstens 14cm glaswol met een lambdawaarde van 0,035W/mK worden aangebracht. 14cm glaswol komt overeen met een Rd-waarde van 4m²K/W. Maar meestal kan je jouw dak gemakkelijk nog dikker isoleren – tot 22cm dik.

Premies en ficale voordelen  

Dakisolatie wordt nog steeds sterk gesubsidieerd, zowel op nationaal niveau, op gewestelijk niveau als op het niveau van de gemeentes. Bekijk alle premies en subsidies.

Wanneer het werk uitgevoerd wordt door een geregistreerde aannemer krijgen we via belastingsvermindering tot 30% van onze investering terugbetaald, met een maximumbedrag van 2 930 euro.
 
Daarnaast blijft het Vlaams gewest ook sterk inzetten op dakisolatie: wie in de loop van 2012 zijn dak of zoldervloer isoleert, kan via de netbeheerder (Vlaams gewest) een premie krijgen tot 960 euro.

Gratis isolatie

Van 1 oktober t.e.m. 5 november 2012 kost 2cm extra isolatie je zelfs niets! Meer dan een maand lang geeft isolatieproducent Isover op Isoconfort 35 dakisolatie 2cm dikte gratis vanaf 18cm. Je krijgt dus 18cm voor de prijs van 16cm, 20cm voor de prijs van 18cm, en 22cm voor de prijs van 20cm.

Meer info: Isover

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in