Aanbevolen partners

Helixe
Logo Nordex
Forbo flooring
Afwerking

Gyproc maakt winnaars National Trophy 2015 bekend

Zaterdag 14 november organiseerde Gyproc de National Trophy 2015. Tijdens deze avond werden prijzen uitgereikt in 3 categorieën (Innovatie, Bouwpleisters en Gipsplaten). Hiermee bekroont Gyproc de kennis en het vakmanschap van de ProTeamers. Dit is een selecte groep toonaangevende afbouw- en stukadoorsbedrijven in België die gespecialiseerd zijn in moderne afbouwsystemen met gips en gipsplaten. Deze bedrijven beschikken over een hoog vakmanschap en werken uitsluitend met de kwaliteitsproducten en oplossingen van Gyproc.

Gyproc Trophy

Voor deze wedstrijd konden ProTeamers projecten inzenden gerealiseerd in 2014 en 2015 die door een vakkundige jury werden beoordeeld op vakmanschap, architectuur en technische criteria. De Gyproc Belgium National Trophy wordt eenmaal per twee jaar georganiseerd. De winnende ProTeamers zullen volgend jaar ons land vertegenwoordigen tijdens de 10e Saint-Gobain Gypsum International Trophy te Praag. Op de 9e editie vorig jaar in Berlijn kaapte Genisol nog de hoofdprijs weg met de Ghelamco Arena.

Ook dit jaar was het voor de jury niet gemakkelijk om de winnaars te kiezen. Een aantal van de ingediende projecten was zeer aan elkaar gewaagd. Gelukkig kon de jury zich baseren op een aantal vastgelegde beoordelingscriteria, zoals mechanische performantie, duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap bij de plaatsing en afwerking … In elke categorie werd zo een winnaar en runner-up gekozen.

Met trots stellen wij dan ook de winnaars aan u voor.

Winnaar categorie Innovatie

ProTeamer: GESTRAB
Project: Zwembad Ans

In Loncin (Ans) werd voor het gemeentelijke zwembad een nieuw gebouw opgetrokken naar ontwerp van een Parijse architect. De scheidings- en voorzetwanden werden door Gestrab uitgevoerd in Gyproc Aquaroc-cementplaten. Het bijzondere aan dit project is dat de architect het ruwe aspect van de Aquaroc-platen wilde behouden en zo de indruk wilde wekken dat de Aquaroc-wanden betonnen wanden zijn.

Door de vereiste om het ruwe karakter van de Aquaroc-platen te behouden, bestond de moeilijkheid voor Gestrab eruit een creatieve oplossing te vinden voor het bevestigen en afwerken van de platen. Bovendien moesten ook de markeringen op de Aquaroc-platen worden weggeschuurd. Gestrab koos ervoor de scheidings- en voorzetwanden te vernissen wat een origineel en opvallend resultaat opleverde.

Voor dit project ontwikkelde Gestrab als het ware een nieuw toepassingsgebied voor Gyproc Aquaroc-platen. Deze nieuwe invulling geeft dit project een uitermate innoverend en creatief karakter.

Winnaar categorie Bouwpleisters

ProTeamer: Afwerkingsbedrijf Schoeffaerts 
Project: Lecoque Eggs

Lecoque Eggs is een bedrijf dat is uitgegroeid tot één van de marktleiders in de eiproductensector in Europa en levert producten voor industrie, groothandel en retail. Dit bedrijf zorgt dagelijks voor hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma hiervan voor verschillende Europese afzetmarkten.

Voor de uitbreiding van de kantoren nam Afwerkingsbedrijf Schoeffaerts zowel het ontwerp als de uitvoering voor zijn rekening, wat resulteerde in maatwerk met hoge afwerkingsgraad. De muren in de kantoren zowel als in de ontvangstruimte werden bepleisterd met Gyproc pleister X Pro. Het perfect gladde en witte eindresultaat zorgde zo voor de gewenste uitstraling op klanten en medewerkers.

In tegenstelling tot de meeste kantoorruimtes werden geen tegelplafonds toegepast. In de ontvangstruimte werd een aangename akoestiek gerealiseerd met een geperforeerd Rigitone-plafond 12/25Q dat bovendien moest voldoen aan de eis brandstabiliteit Sf 1/2h. De plafonds in de kantoren werden voorzien van beplating Gyproc Rf 15 mm en Gyproc Activ'Air Premium A-platen. Hierin werden lichtkoven naadloos geïntegreerd en aansluitingen werden met de nodige precisie uitgevoerd. Pleisterwerken en gipskartonwerken vormen in dit project één geheel.

Winnaar categorie Gipsplaten

ProTeamer: EMIC
Project: Waalse Krook

Dit mooie architecturale project aan de Gentse binnenwateren herbergt een nieuw centrum voor kennis, cultuur en economie. Deze ‘bibliotheek van de toekomst’ biedt een plaats voor leren, ontmoeting en beleving. Dit project is nog niet volledig afgewerkt, maar zal eind 2015 klaar zijn, waardoor het voldoet aan de criteria om deel te nemen aan de National Trophy.

Dit publiek toegankelijke gebouw eiste lichte systemen die bijdragen aan de serene sfeer en ongemerkt beantwoorden aan de eisen brandweerstand, schokbestendigheid en luchtzuivering. De architect zag de oplossing in ‘hybride’ wanden waarbij Gyproc Rigidur GF-H en DuraGyp Comfortplaten worden gecombineerd.

DuraGyp Comfort met luchtzuiverende Activ’Air-werking werd toegepast in de plafonds met een brandweerstand Rf 1h. De verhoogde computervloeren met isolatie werden bekleed met Rigidur Floor E 20-elementen.

Voor dit project werden de Gyproc-materialen zo gecombineerd dat de systemen aan alle gestelde comforteisen voldoen en tegelijkertijd perfect stroken met het karakter van het gebouw.

Meer info: Gyproc

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in