Sanitair

Drinkwatersysteem

Aanbevolen partners

Buderus logo
Logo Groupe Atlantic
Easykit logo
Bulex logo
X²O logo
Bosch
Heb je al van een drinkwatersysteem gehoord?  Een drinkwatersysteem is een geavanceerd systeem dat wordt aangesloten op jouw leidingen en dat water filter, zodat er fris en gezond water uit de kraan vloeit voor heel de familie. Het is nuttig, praktisch en een uitstekende investering. Niet enkel een investering voor de gezondheid van jouw gezin maar ook één voor jouw portemonnee. 

Terug naar school!

Water is de gezondste drank die we hebben. Een mens bestaat voor ongeveer 70% uit water. Water is essentieel voor ons lichaam en daarom is het nodig dat we minstens 2,5 liter water per dag opnemen om gezond en fit te blijven. Water kan je vlot van de kraan, krijgen maar van de kwaliteit ben je niet altijd zeker. Dan is flessenwater misschien de oplossing. Maar ook het aankopen van PET flessen geeft geen garantie. Volgens enkele recente onderzoeken zou het water in plastieken flessen bepaalde ongezonde stoffen bevatten.
Met de nieuwe schoolstart die voor de deur staat is een drinkwatersysteem een niet te missen apparaat in huis. Het water dat gefilterd wordt en uit jouw eigen kraan komt is gezond en helpt jouw kinderen groeien. Ideaal om die schoolflesjes van jouw oogappel te vullen. Zo ben je er zeker van dat jouw kind zijn/haar dagelijkse portie gezond water drinkt.

Hoe werkt het?

Een drinkwatersysteem bevat een actieve koolfilter die alle onreinheden zoals pesticiden, kalk, lood en ijzer uit het water filtert. Maar de aanwezige mineralen blijven wel in het gefilterde water. Uit jouw kraan vloeit dan water van topkwaliteit zonder geur en met een zuivere smaak. Daarnaast ontkalkt het systeem jouw kraanwater en verlaagt het de kalkaanslag op jouw kranen. Een drinkwatersysteem is makkelijk in te bouwen onder de gootsteen.
De installatie kan ook bestaan uit een speciale en modieuze kraan waarmee je snel en gemakkelijk een glaasje drinkwater kan tappen. Wist je dat er zelfs drinkwatersystemen bestaan waarmee je spuitwater of warm water voor koffie en thee uit jouw kraan kan krijgen?

Jaarlijks 900 euro besparen

Een drinkwatersysteem helpt je om met jouw kraantjeswater te besparen. Als je gemiddeld 2 à 3 flessen water per dag verbruikt, spendeer je dagelijks een 2,5 euro aan jouw flessenwater. Op jaarbasis kan je zo iets meer dan 900 euro besparen. Jouw drinkwatersysteem is dus op een goed jaar tijd terugbetaald. Daarbij bespaar je ook op de aankoop van de PMD-zakken, die minder snel vol zullen zitten.
En je helpt onze planeet ook een handje want geen flessen water meer in huis halen, betekent ook geen PET flessen meer als afval. Dit kan onze afvalberg aanzienlijk verminderen en is gunstig voor het milieu.

Maak de gezonde keuze

Al heel wat Vlamingen lieten een drinkwatersysteem bij hen installeren en kozen voor het gezonde water van een drinkwatersysteem bij hen thuis. Families met kinderen, ontdekken dat hun kroost meer water ging drinken. Voor mensen met rugklachten is het een zegen om niet meer te moeten sleuren met waterverpakkingen uit de winkel. En voor woningen met beperkte ruimte is het ideaal omdat je geen flessen water in huis haalt en hierdoor creëer je ruimte in de koelkast en berging.
Een drinkwaterysteem is een slimme investering. Je bent zeker van de kwaliteit van jouw water, hebt altijd gezond water bij de hand en je moet niet meer sleuren met die zware pakken met waterflessen. Maak ook die gezonde keuze en informeer je over alle mogelijkheden voor jou en jouw gezin!

Ja, ik wil ook besparen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in