Sleutel-op-de-deur

Bouwinnovatie bekroont standhouders

Hasselt. - Naar jaarlijkse gewoonte hebben de organisatoren van Bouwinnovatie enkele verdienstelijke standhouders gelauwerd. Tijdens de eerste Nacht van de Bouwvakker in de Versuz mochten Ecomat, Houthandel Beulen en Schoeffaerts Afwerkingsbedrijf het podium beklimmen om de prijs voor respectievelijk het meest vernieuwende product, Dubo Limburg en mooiste stand in ontvangst te nemen. Tot slot riep Bouwunie ook Jos Jacobs van de firma Claesen bvba tot bouwvakker van het jaar uit.
Op de openingsdag van Bouwinnovatie trekken drie jury’s over de beurs op zoek naar het meest innovatieve product, de onderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en de mooiste stand. De architectenjury zocht en vond het meest vernieuwende product bij Houthandel Beulen (Hasselt). “Daar waar we bij de andere standhouders hoofdzakelijk optimalisaties van bestaande producten zagen, kon Koen Beulen ons bekoren met een wereldprimeur. Op zijn stand had hij een staal van Lindura een innovatie van het Duitse Meister. De vloer combineert het beste uit de houten vloeren en de keramische vloeren. De toplaag van de fineerparket is geïmpregneerd met houtstof en dat is vervolgens keramisch verhard. Het resultaat is een onverslijtbare toplaag , die zelfs tegen de hardste stoten en krassen bestand is. In tegenstelling tot parket moet de vloer dus niet om de zoveel jaren opgeschuurd worden. Volgens kenners is dit de eerste grote revolutie in de vloerenmarkt sinds de komst van het laminaat.”

Duurzame visie

In haar zoektocht naar een duurzame onderneming liet de jury van Dubo Limburg zich bekoren door Ecomat (Genk). Het bedrijf sleepte die prijs in 2013 ook al in de wacht. “Bij Ecomat zijn ze verder blijven evolueren in positieve zin. Het is ook een van de zeldzame standhouders die duurzaamheid ruimer ziet dan het energievraagstuk. Ecomat heeft een ruim aanbod aan duurzame oplossingen voor de buitenschil isolatie, afwerkingsmaterialen, rationeel energiegebruik en hernieuwbare energie. Bovendien worden de bezoekers er begeleid door deskundige en gedreven medewerkers,” motiveert de jury.

Spontane stand

De persjury zocht naar mooie standen bemand door standhouders met oog voor de noden van de bezoekers. En ook hier liet de jury zich voor het tweede jaar op rij verleiden door de stand en aanpak van Schoeffaerts Afwerkingsbedrijf (Diepenbeek). Daar waar de interieurspecialist in 2013 voor een gesloten stand koos, ging hij dit jaar voor de twee uitersten. De ene zijde van de stand is donker en gesloten en evolueert zo tot een lichte en open stand aan de andere zijde. De donkere zijde huisvest een heuse huiskamer met een opmerkelijk behang, een gezellige haard en foto’s van president Kennedy en acteur Redford als blikvangers. Aan de open zijde trekt een ingewerkte zitbank de aandacht. Doorheen heel de stand is creatief en ingenieus gebruik gemaakt van allerlei soorten verlichting. Ook niet onbelangrijk: de standhouders spraken de jury spontaan aan.
De persjury maakte het podium compleet met de nominaties van Kwadro en Houthandel Beulen.

Bouwvakker van het jaar

Bouwunie organiseerde dit jaar voor het eerst de verkiezing van de Bouwvakker van het Jaar. Uit alle genomineerden koos de jury Jos Jacobs. Hij werkte bij de firma Claesen bvba als arbeider. Omwille van rugproblemen werd de zware fysieke arbeid voor hem onmogelijk. Werkgever en werknemer bekeken het probleem op een constructieve manier. De oplossing: Jos valoriseert zijn werfkennis nu als administratief medewerker voor de firma.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in