Bouwinnovatie 2012 in preview

Bouwinnovatie is de beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg. Ze brengt alle informatie, producten en diensten uit de sector onder een dak. Ontdek hier alle informatie over de beurs, die vrijdag 3 februari van start gaat, en enkele opvallende producenten.


Deze editie staat in het teken van vernieuwing, uitbreiding en trends. Bewijs hiervan is de uitbreiding van de Grenslandhallen naar de EthiasArena en een volledig vernieuwde website van Bouwinovatie. Op de beurs is er nog meer dan anders aandacht voor begeleiding van de bouwheer tijdens zijn bezoek alsook voor het verstrekken van allerlei (ver)bouwadvies. We laten je alvast kennismaken met enkele producenten die op de beurs aanwezig zullen zijn.


Geslaagd renoveren met duurzame bouwoplossingen

Met zijn duurzame bouwoplossingen speelt Wienerberger in op de heersende renovatietrend. Verbouwers die het dak en/of de gevel van hun woning willen renoveren, kunnen gebruikmaken van de doeltreffende oplossingen die Wienerberger aanbiedt. De Terca en Desimpel gevelstenen bieden bv. Een stootvaste, onderhoudsvriendelijke en duurzame oplossing voor het op kalafateren van de gevel. De Ecobrick gevelsteen wordt eveneens voor gevelrenovatie gebruikt om de isolatiedikte te verhogen zonder aan woonruimte in te boeten. De gevelsteen 200x65x50mm) neemt immers 30% minder ruimte in dan andere bakstenen. De buitengevel isoleren kan met Sto Therm Brick: een Systeem met 10cm isolatie, een wapeningslaag en op de kleefmortel bevestigde steen strippen. Voor het dak komt Wienerberger op de proppen met de Koramic kleidakpannen die een levensduur kennen van maar liefst 150 jaar.

Meer info: Wienerberger


Zonnepanelen die kleur bekennen

Als eerste In België Pakt Solarcompany uit met een reeks speciale architectonische zonnepanelen. Deze panelen onderscheiden zich door hun vorm en kleur en kunnen mooi geïntegreerd worden in het design van een gebouw. Niet alleen het kader, maar ook de zonnecellen zelf kunnen voortaan geleverd worden in verschillende kleuren. Solarcompany begon als installateur van zonnepanelen, maar is intussen uitgegroeid tot een onderneming die gespecialiseerd is in alles wat met milieuvriendelijk en energiezuinig wonen te maken heeft.

Meer info: Solarcompany


Yello bij Isover draagt kwaliteitslabel

Met de inblaastechnieken van vandaag is het perfect mogelijk om de spouwmuren van een bestaande woning te isoleren. Een ingreep die een minimale inspanning vergt, maar een maximaal resultaat oplevert. Bovendien verandert het uitzicht van de woning niet en verliest men geen woonruimte door. De glaswolkvlokken van Isover worden via kleine gaatjes in de voeg ingeblazen, die achteraf netjes weer worden opgevuld. Na-isolatie van de spouw kan met meerdere materialen, maar glaswol is er uitermate voor geschikt omdat het ademt, geen vocht opneemt en dus de geleiding van vocht van de buiten- naar de binnenmuur voorkomt. Verder is glaswol een duurzaam product dat een hoog percentage gerecycleerd glas bevat, waardoor het brandveilig is en bovendien akoestisch isolerend. De thermische prestatie is uitstekend met een lambda-waarde van 0,034W/m.K. “Met Yello by Isover is de klant verzekerd van een professional die kwaliteitsmateriaal gebruikt, de nodige opleiding heeft genoten, een correcte uitvoering kan garanderen en een juist controlesysteem hanteert”, aldus Els Bleus van Isover.

Meer info: Isover


Praktische informatie van de beurs

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in