Bezoek Ecobouwers Opendeur en Hout & Habitat

In november zijn er weer heel wat opendeurdagen en bouwbeurzen. Zo organiseert de Bond Beter Leefmilieu Ecobouwers Opendeur en is er de beurs Hout & Habitat. Maak kennis met de evenementen.


Ecobouwers Opendeur

In de weekends van 5 en 6 november en van 11, 12 en 13 november kan je meer dan 125 inspirerende energievriendelijke woningen bezoeken tijdens Ecobouwers Opendeur.

Tijdens de rondleidingen kun je de talrijke voordelen van duurzaam bouwen en verbouwen beleven. Milieu- en energiebewuste bouwheren doen hun bouw- en woonervaringen uit de doeken en tonen je hoe hun bouwproject verliep.


Concreet

Tijdens komen de huizeneigenaars zelf aan het woord. Zij vertellen ongezouten de waarheid over hun bouwproject, geven inzicht over de keuzes die ze maakten en getuigen waarom duurzaam bouwen de standaard moet worden in Vlaanderen. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers alle kans om vragen te stellen aan de bewoners en bedenkingen te maken over de bezochte woning. Hoe ging men te werk? Welke financiële keuzes heeft men moeten maken? Over welke partners was men tevreden? Welke technieken worden er gebruikt?


Meer weten over Ecobouwers Opendeur?


Hout & Habitat

Van 17 tot 20 november loopt in de Antwerp Expo Hout & Habitat. Dit is de beursvoor iedereen die houdt van hout. De charmes en de kwaliteiten van hout in al zijn toepassingen, zowel voor binnen als voor buiten, worden er voorgesteld.


Concreet

  • Bouw: houtskeletbouw, houtmassiefbouw, constructiehout
  • Binnentoepassingen: vloeren, wanden, plafonds, binnenschrijnwerk, interieurinrichting, keukens, pelletkachels
  • Buitentoepassingen: terrassen, gevelbekleding, buitenschrijnwerk, veranda’s, tuinhuizen, carports, poorten, hout in de tuin, houtbescherming ...
  • Enzovoort, enzovoort. Als het maar van hout is.


Meer weten over Hout & Habitat?  

 

Compleet Wonen - trappen
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle (praktische) informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.
 

Beurskalender: Bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... en opendeurdagen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in