Batibouw 2012: aandacht voor groene opportuniteiten en keuken

Ook benieuwd naar wat Batibouw 2012 in petto heeft? Wel, Batibouw 2012 zal zich onder meer focussen op hoe de bouwsector ‘groener’ wordt. Welke trends er zich afspelen in de keuken en verder is er aandacht voor de natuurlijke materialen.


Het was Geert Maes, algemeen directeur van organisator FISA, die tijdens de 15de Building Lunch de grote thema’s van Batibouw 2012 uit de doeken deed. Een overzicht van de thema's van Batibouw 2012:


De groene opportuniteiten

De bouwsector moet door Europa steeds ‘groener’ worden en dus veel inspanningen leveren. Toch brengt dit alles ook een aantal opportuniteiten met zich mee, zowel voor de economie als voor de maatschappij in het algemeen.

De energiebesparingen die worden gerealiseerd zijn een zegen voor het milieu en zullen op termijn ook economisch voordeel opleveren. Maar dit is zeker niet alles. Ambitieuze doelen op het gebied van duurzame bouw leiden tot innovatie. Nieuwe technieken worden ontwikkeld en er worden nieuwe materialen gebruikt. Dit leidt dan weer tot de creatie van nieuwe ‘groene’ jobs, waarmee men attent op deze nieuwe situatie inspeelt. Op Batibouw 2012 kom je over de groene opportuniteiten alles te weten.


De keuken

Op Batibouw 2012 krijgt ook de keuken veel aandacht. De keuken is immers de afgelopen tijd een echte trend geworden. Alles wat zich rond de wereld van het koken afspeelt is hip; kookboeken en televisieprogramma’s met bekende chefs kennen een immens succes.

De keuken wordt voor de particulier een steeds belangrijkere ruimte. Meer en meer Belgen willen daarbij gebruik te maken van professionele materialen. In Paleis 11 zal je op Batibouw 2012 een overzicht krijgen van wat de markt op dit gebied in aanbieding heeft.


Back to basics

Het derde thema op Batibouw 2012 wordt back to basics. Hiermee wordt gerefereerd aan de steeds stijgende vraag naar natuurlijke materialen – denk maar aan hout en bamboe of natuursteen – in zowel ruwbouw als afwerking. Minimalisme lijkt daarbij verleden tijd, de authenticiteit van ruwe en golvende vormen zijn in.


Batibouw 2012 datum

Batibouw, de grootste en belangrijkste beurs van België in de bouw-, renovatie- en woonsector, vindt dit jaar plaats van donderdag 1 tot en met zondag 11 maart 2012.


Meer weten over Batibouw 2012

Compleet Wonen - trappen
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle (praktische) informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.
 

Beurskalender: Bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, en opendeurdagen.

 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in