Bouwwerken

Batibouw 2010: een tipje van de sluier

Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella

Lees ook ons uitgebreide batibouwdossier


Bekijk ons Batibouwdossier 2011 


Fisa, organisator van Batibouw, heeft al een tipje van de sluier gelicht voor de beurseditie van 2010. Die vindt plaats van 25 februari tot en met zondag 7 maart in elf hallen van Brussels Expo.


Ondanks de crisis is nu al duidelijk dat alle hallen van Brussels Expo dit jaar gevuld zullen zijn. Batibouw is daarmee de enige bouwbeurs die alle hallen van het beurscomplex inneemt.
Nieuw is dat de nocturne voor het grote publiek dit jaar op donderdag 4 maart valt, en tot 23u duurt. Hierdoor krijgen mensen die overdag niet vrij konden nemen, voldoende tijd om Batibouw na de werkuren te bezoeken. Deze verandering biedt een antwoord op de vraag van vele consumenten en professionele bezoekers die vrijdagavond als het begin van het weekend beschouwen en voor een “echte nocturne” tijdens de week opteerden.


Beursthema’s

Naar jaarlijkse gewoonte werden eveneens de thema’s van de volgende editie van Batibouw onthuld. Vooreerst is er het thema Van energiebesparing tot hernieuwbare energie. Dit is immers een must vanuit ecologisch oogpunt en een verstandige keuze vanuit financiële overwegingen. Het ecologisch gedachtegoed is niet meer uit de bouwsector weg te denken. Vanuit dit oogpunt werd dan ook een nieuwe invulling gegeven aan Paleis 10: bezoekers kunnen er terecht om alles te weten te komen over het opwekken van energie met fotovoltaïsche panelen, windmolens en windturbines. Samen met Paleis 12 vormt zij nu de tandem met betrekking tot hernieuwbare energie.


Slim bouwen

Met het thema (Ver)bouwen = slimme investering wil Batibouw aantonen dat men met een investering in vastgoed aan waardevermeerdering doet op zowel financieel vlak, als op vlak van ecologie, comfort en esthetiek. Wie investeert in een eigen woning, bouwt beetje bij beetje zijn kapitaal verder op, hetgeen van een investering in aandelen of het traditionele spaarboekje niet altijd kan worden gezegd.


Kleur je thuis

Ten slotte komen aankleding en inrichting op deze editie van Batibouw ruim aan bod met het thema Kleur je thuis. Want met kleur maakt men van een huis een thuis. De kleurenkeuze – zowel binnen- als buitenmaterialen – zegt iets over jezelf en hoe je het karakter van je woning wil bepalen.

Meer info: www.batibouw.com. Op de website kan je nu al tickets aan verminderd tarief kopen.
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in