Batibouw 2008: tevredenheid bij exposanten en bezoekers

Zondag 9 maart sloot de 49ste editie van ‘s lands grootste bouwbeurs haar deuren. Met 332.852 bezoekers spreken exposanten en organisatie ook dit jaar van een succes.

“Dat het resultaat 7% lager ligt dan dat van vorig jaar vinden wij niet verrassend.”, zegt Geert Maes, Algemeen Directeur van FISA, organisator van onder andere Batibouw, “Het zou pas contradictorisch zijn als in tijden van dalende koopkracht, dalend aantal bouwvergunningen en minder gevulde orderboekjes bij bouwbedrijven, Batibouw de algemene tendens niet zou volgen en met hogere bezoekerscijfers zou afkomen.”


Met dit resultaat behaalt FISA zijn vooropgestelde doel van 300.000 kwalitatieve bezoekers ruimschoots, met zelfs een stijging van 5% professionele bezoekers ten opzichte van 2007 en dat is niet het enige succes dat in 2008 werd behaald. Batibouw slaagde er namelijk met succes in om de (ver)bouwende Belg attent te maken voor het thema Duurzaam Bouwen. Dit wordt bevestigd door het groot aantal exposanten dat heel wat (ver)bouwers wegwijs heeft gemaakt in de vele duurzame materialen en oplossingen die de beurs rijk was. “Met niet weinig trots constateren wij dat Batibouw dit jaar zijn groene steentje mooi heeft bijgedragen,” verkondigt Laurence de Vestel, Algemeen Commissaris van de beurs en gedelegeerd Bestuurder van FISA. “Het is niet onze ambitie om een milieubeurs te worden. Wij blijven eerst en vooral de vertegenwoordiging van de bouwsector. Dat deze met jaren groener wordt, kunnen wij alleen maar aanmoedigen.”

Het Batibouw-team begint vanaf morgen voltallig aan de voorbereiding van de feesteditie voor Batibouw 2009, want dan wordt de schildpad 50 en dat zal iedereen geweten hebben! FISA nodigt u nu al uit op deze viering van donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2009.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in