Batibouw 2007: Bouwen aan geluk

Met het einde van de winter in zicht geeft Batibouw het startschot van het bouwjaar 2007. Op het menu: de belangrijkste actoren uit de bouwsector die stuk voor stuk met een product of dienst komen die bij kunnen dragen tot de (ver)bouw van het huis van uw dromen.

Een baksteen in de maag, daar staan Belgen voor bekend. Geluk staat voor velen van ons dan ook gelijk aan een eigen huis, een eigen nest … Zij het dan dat we dat huis niet per se zelf meer hoeven te bouwen, nee renoveren dat gaat ook. Maar dromen, dat doen we nog altijd. En dat is ook FISA niet ontgaan: Batibouw 2007 staat dan ook in het teken van “Bouwen aan geluk”.

Een nieuw jaar, een nieuw thema?
Geert Maes: “Ja en neen. Het klopt, dat de slogan voor Batibouw 2007 nieuw is, maar eigenlijk sluit hij perfect aan bij de vorige twee edities. Met onze baksteen in de maag, waren we wel al allemaal verbonden aan de bouwsector, maar deze werd vooral als een belangrijke economische speler gezien. Desondanks (ver)bouwt de Belg wel met zijn hart. Zijn welzijn staat hierbij centraal, zij het door het plaatsen van een Wellness-badkamer of het gebruik van duurzame materialen en technieken. Met deze editie willen wij aantonen dat de bouwsector ook een zachte kant heeft en de particulier wil helpen bij de conceptie en ontwikkeling van zijn droomwoning.”

Conceptie, ontwikkeling, het lijkt hier wel om een zwangerschap te gaan!?
Geert Maes: “Dat klopt. De bouw, renovatie en inrichting van een woning worden allen voorafgegaan door een voorbereiding en een denkproces. Van het afgewerkte resultaat wordt eerst gedroomd en daarna naar toe geleefd. In ons campagnebeeld vind je die sfeer onmiddellijk terug. De kleine rode schildpad die zijn huisje overal mee naartoe neemt voor de bolle buik van de zwangere vrouw die bouwt aan haar geluk. De warme rode kleur, die al enkele jaren in de communicatie van de beurs wordt gebruikt, versterkt hier het gevoel van warmte, welbehagen en geborgenheid. Bouwen aan geluk begint dan ook met een bezoek aan Batibouw.”

Wat mag de bezoeker dit jaar verwachten?
Geert Maes: “Allereerst de drie nieuwe thema’s van dit jaar: de “Keuken”, die zijn centrale rol in huis weer opeist, de “Geluidsnorm”, die dit jaar in België zal worden ingevoerd, en “Veiligheid en comfort”. Stuk voor stuk onderwerpen die de bezoeker aanbelangen. Uiteraard hebben ook onze exposanten niet stilgezeten het afgelopen jaar. De bezoeker zal ongetwijfeld nieuwe technieken en designs ontdekken op de beurs.”

Net als tijdens de vorige edities stelt u ook nu weer een resem activiteiten voor.
Geert Maes: “Als ontmoetingsplaats binnen de bouwsector valt er ook dit jaar weer veel te beleven op Batibouw. Naast onze eigen evenementen worden er ook door onze partners en exposanten heel wat activiteiten georganiseerd. Bezoekers die op zoek zijn naar de laatste nieuwigheden worden via het innovatieparcours geleid langs de exposanten die de meest innovatieve nieuwigheden op gebied van techniek en design voorstellen. Zij die eerder met het milieu en energiebesparing zijn begaan, kunnen het milieuparcours volgen. Ook dit jaar is er weer plaats voor seminaries, debatten en rondetafelgesprekken. Zo is er het Bouwforum waar de bouwsector en de politiek elkaar ontmoeten en worden er rond duurzaam bouwen vijf conferenties gehouden. Naast de ernstige zaken is er op Batibouw natuurlijk ook plaats voor plezier en tijd om wie dat toekomt in de bloemetjes te zetten. De “Gouden Baksteen”, de “Belgian Building Awards”, de “Communication Awards", de “Milieu Award”, de “Energy Saving Award” en, nieuw dit jaar, de eretekens Eliten van de Arbeid voor de architecten, ze worden allemaal tijdens de 11 dagen uitgedeeld.”

Een volle agenda lijkt het zo. Het bewijs dat Batibouw dé jaarlijkse ontmoetingsplaats is van de bouwsector?
Geert Maes: “Wij hebben een goede samenwerking met de verschillende belangrijke spelers uit de sector en geloven in de kwaliteit van onze beurs. De aanwezigheid van de volledige sector is daarbij uiteraard belangrijk. Het feit dat de nationale media de nodige aandacht besteden aan de gehele (ver)bouwsector, maakt van de beurs inderdaad wel het perfecte platform. BATIBOUW 2007 is trouwens goed voor een nieuwe samenwerking! Het FVB (Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid) organiseert samen met het NAVB (Nationaal Actiecomité voor Veiligheid en Hygiëne in het Bouwbedrijf) een nationaal sectoraal basisveiligheidsexamen voor de laatstejaarsstudenten van de convenantscholen.”

Weer heel wat nieuws op de beurs.
Geert Maes: “Uiteraard! Al betekent dit niet dat de bezoekers er zullen verloren lopen. Net als vorig jaar kan iedereen zijn bezoek via www.batibouw.com voorbereiden. Naast de mogelijkheid om er on-line een ticket te kopen aan 10 € (12 € aan de kassa) vindt hij er ook antwoorden op de vragen ‘Waar moet ik aan denken?’, ‘Wie kan me daarbij helpen?’. Bovendien kunnen de standen van de exposanten hier al worden geraadpleegd. Op de beurs zelf wordt Operatie Logica verder gezet: kleurcodes worden zowel in de hallen als op de plannen gebruikt om de verschillende sectoren weer te geven. Belangrijk is dat de bezoeker kan genieten van zijn uitstap. Op die manier helpen ook wij een handje aan het bouwen van hun geluk!”

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in