2011 was topjaar voor verbouwingen

2011 was een topjaar voor verbouwingen en groene kredieten. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van BNP Paribas Fortis. Het aantal kredieten voor verbouwingen steeg vorig jaar met 34 pct, BNP Paribas Fortis tekende een stijging van het aantal groene kredieten op van 200 procent.


Dat het aantal verbouwingen zo sterk is gestegen, is vooral te danken aan de fiscale stimulansen van de overheid voor ecologische investeringen, zegt de bank. "Consumenten denken energiebewuster en trachten hun woningen energiezuiniger te maken".


Groene kredieten

Dat verklaart ook waarom 2011 een topjaar was voor groene kredieten. Het aantal groen+ kredieten steeg bij BNP Paribas Fortis maar liefst met 200 pct. De topdrie van uitgaven was voor zonne-energieinstallaties, hoogrendementsbeglazing en isolatie. De bank tekende een piek op aan het jaareinde doordat de energiestimulansen vanaf 2012 worden stopgezet.


Vaste rentevoeten

Andere belangrijke tendensen die de bank vorig jaar noteerde waren dat de klanten een voorkeur hadden voor vaste rentevoeten, een lager bedrag leenden en dat jongeren kiezen voor langere leningen.

Voor 2012 voorspelt BNP Paribas Fortis een verdere aandacht voor energiezuinige investeringen. De rentevoeten zullen in dezelfde tendens blijven als vandaag, aldus nog BNP Paribas Fortis.


Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in