Ramen en deuren

Met deze vijf benodigdheden maak je jouw huis klaar voor de zomer

Menigeen komt er tijdens de warme zomermaanden achter dat er in huis het een en ander ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan goede zonwering, goede ventilatie en bijvoorbeeld een klamboe in de slaapkamer om de muggen van ons lijf te houden. Als je in de zomerhitte nog op de ladder moet gaan klimmen om dat allemaal te gaan regelen, is dat bepaald geen pretje. Slimme klussers pakken de uit te voeren werkzaamheden meteen aan, zodat je straks in alle rust van je vakantie kunt gaan genieten. Met elektrisch gereedschap van Makita is het een fluitje van een cent. Hieronder vijf tips voor een huis dat goed voorbereid is op de zomermaanden.

1. Airco in huis

Is het elke zomer weer opnieuw een klus om de warmte buiten de deur te houden? Met een goede airco los je dat probleem snel op. Het vergt enige voorbereiding, want je moet goed nadenken over de afvoer van de warme lucht en de aanzuiging van frisse lucht. Maak een goed plan en scoor een goede Makita set om de montage zo soepel mogelijk te laten verlopen.

2. Zonwering buiten

Over het plaatsen van zonwering moet je goed nadenken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm aan de gevel. Een voordeel daarvan is dat je niet alleen de zon buiten de deur houdt, maar ook de warmte. De zon valt immers niet meer op de gevel, maar op het scherm. Een nadeel is echter het feit dat een zonnescherm buiten wordt blootgesteld aan alle weersinvloeden en daardoor dus sneller zal slijten.

3. Zonwering binnen

Je kunt ook kiezen voor zonwering binnen, bijvoorbeeld in de vorm van lamellen of een rolgordijn. Hierbij moet je altijd in ogenschouw nemen dat er voldoende ruimte voor is.

4. Horren

Zodra je het raam open zet, geef je insecten in je huis vrij snel de ruimte. Vliegen, muggen, bijen en andere ongewenste fladderaars wil je natuurlijk liever buiten de deur houden. Het zelf plaatsen van horren is doorgaans geen ingewikkeld karwei. Je moet natuurlijk wel het juiste gereedschap hebben, ook hier komt de schroef- en boormachine natuurlijk weer van pas, evenals de elektrische (decoupeer)zaag om alles snel op de juiste maat te kunnen zagen.

5. Klamboe

Wil je helemaal op safe spelen, dan bevestig je gewoon een klamboe boven je bed. Dan zijn de nachten in elk geval vrij van ongedierte.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in