De badkamer

Hoe kies ik de juiste bank?

De aanschaf van een nieuwe bank brengt vaak een hoop vragen met zich mee. Een bank kan de look van jouw interieur namelijk helemaal veranderen. Het is dus belangrijk dat je de goede keuze maakt. Dit is voor iedereen natuurlijk verschillend. In deze blog geven we jou een aantal tips die je kunt gebruiken bij het uitzoeken van jouw nieuwe bank.

Beginnen bij het begin

Het is uiteraard belangrijk om rekening te houden met de indeling van de woonkamer. Ga dus eerst thuis eens goed meten hoe groot de bank maximaal mag zijn. Bedenk ook vooraf hoeveel zitplaatsen de bank moet kunnen bieden. Een hoekbank is hiervoor een mooie oplossing. Ze bieden veel zitplaatsen maar nemen niet al te veel ruimte in beslag. De eerste stap is dus: kijk naar de praktische aandachtspunten. Daarna kun je door naar de volgende stappen.

Kleur en design bepalen de sfeer

De kleur en het design van je nieuwe bank zal veel invloed hebben op de sfeer in huis. Zo geeft een grijze bank bijvoorbeeld het gevoel van rust. Bovendien heeft grijs, net zoals veel andere neutrale kleuren, het voordeel dat bij vele woonstijlen en kleuren goed passen. Zo zijn er accenten kleuren aan te brengen met kussens of door de wand achter de bank te sauzen of te behangen. Het design van de bank is voor de woonstijl zeer bepalend. Kies je een bank met een robuuste, stoere uitstraling of een elegant klassiek model op hoge pootjes? Dit is voor iedereen verschillend en zeer smaakgebonden. Mocht je nou willen kiezen voor een bankstel in een opvallende kleur, bedenk je dan goed of je dit over een aantal jaren nog steeds mooi zal vinden en je er niet te snel op zal zijn uitgekeken.

De stoffering van de bank

Op het gebied van stoffering zijn er vele opties mogelijk. Het is belangrijk om naast wat je mooi vind ook goed na te denken over de praktische aspecten. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren dan is een vlekbestendige stof een goed idee. Lederen banken zijn dan bijvoorbeeld een optie voor jou. Draag je vaak spijkerbroeken, kies dan juist niet voor een lichte stoffering. Of bij grote hoeveelheid lichtinval is het aan te raden rekening te houden met dat katoenen bekleding sneller verkleurd. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe bank kunnen genieten en er zuinig mee om gaan.

Laatste tips

De juiste maten weten is natuurlijk super belangrijk. Zo is bijvoorbeeld 60 á 80 cm loopruimte overhouden echt aan te raden. Tussen de bank en de salontafel is 40 á 60 cm ruimte voldoende. Vanaf nu is een rolmaat je beste vriend, neem hem overal mee naar toe. Zo kom je achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in